Austrijski poslanik testirao kolu na kovid da bi pokazao da su brzi testovi nepouzdani

SVIJET ZANIMLJIVOSTI

Austrijski poslanik testirao kolu na kovid da bi pokazao da su brzi testovi nepouzdani

 

Mihael Šnedlic, poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO), tokom govora u parlamentu je uzeo kapi kole i nanio ih na brzi test na kovid antigene. Dobio je pozitivan rezultat, zbog čega je uputio kritiku Vladi za testove koji se prodaju širom Austrije, prenosi austrijski portal Hojte.

 

Brzi test je za vrijeme njegovog govora pokazao da su kapi soka pozitivne na antigene i u kontrolnom dijelu i dijelu koji se koristi za testiranje.

Šnedlic je testiranjem soka želio da ukaže na greške u brzim testovima i uputi kritiku Vladi na čijem je čelu Sebastijan Kurc.

 – Vlada troši desetine miliona evra novca od poreza na ovakvo testiranje. U principu, ovo je čista preraspodjela novca od poreza farmaceutskoj industriji – naveo je Šnedlic.

Istakao je da su Austrijancima oduzeta osnovna prava, poput građanskih sloboda i prava na slobodu izražavanja.

Kako prenosi Hojte, uprkos tome što su se svi poslanici austrijskog parlamenta izjasnili protiv obavezne vakcinacije, Šnedlic je uputio kritike po tom pitanju na račun ministra zdravlja Rudolfa Anšobera.

 – Ministre Anšober, niste više prihvatljivi za mjesto ministra i prije nego što natjerate naš narod na obaveznu vakcinaciju, koju Slobodarska partija jasno odbija, dajte ostavku i povedite vašu vladu sa sobom – kazao je Šnedlic. 

Auto centar IN Vlasenica.
Ističe vam registracija?
Registrujte vaše vozilo od sada NA RATE, bez kamate! ✅🔝
Potražite nas i u vašem gradu brzo i lako! ⬇️
https://brckogasosiguranje.com/mapa-poslovnica/
0️⃣6️⃣6️⃣8️⃣9️⃣4️⃣4️⃣7️⃣2️⃣🤝

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Printskrin