Otvoren javni poziv za poljoprivrednike vrijedan 3,5 miliona KM

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Otvoren javni poziv za poljoprivrednike vrijedan 3,5 miliona KM

 

Spoljnotrgovinska komora BiH saopštila je da je otvoren javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Ovaj javni poziv je treći po redu objavljen u okviru projekta EU for agri, kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u periodu trajanja epidemije virusa korona i oporavka od krize prouzrokovane njom.

– Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 KM do 200.000 KM, bez poreza na dodatu vrijednost – navodi se u saopštenju.

Za svaku investiciju podnosilac prijave mora obezbijediti vlastito sufinansiranje u iznosu minimalno 35 odsto od ukupnog iznosa investicije, osim za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinansiranje iznosi minimalno 20 odsto.

Na javni poziv mogu se prijaviti fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća (povrtarstvo) i proizvodnja jaja.

Vaš Shooter!

Podnosioci prijave podnose isključivo samostalno, a krajnji rok je 15. februar naredne godine do 15.00 časova.

Јavni poziv može se preuzeti na veb stranici Spoljnotrgovinske komore.

EU for agri je četvorogodišnji (2020-2024) projekat EU vrijedan 20,25 miliona evra čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, a sprovode ga i sufinansiraju UNDP i Češka razvojna agencija.

(Izvor: rtrs.tv)

FOTO: Ilustracija