Zvornička bolnica nabavila šest pacijent monitora

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Zvornička bolnica nabavila šest pacijent monitora

 

U JZU „Bolnica Zvornik“ danas je stiglo 6 pacijent monitora koji će olakšati rad medicinskom osoblju u kovid odjeljenju te omogućiti praćenje pacijenata koji su na respiratorima ili drugom vidu „podrške“.

 – Jedna dio monitora smo nabavili iz svojih sredstava, a drugi kroz projekat opremanja i dogradnje novog bloka bolnice jer po tenderu možemo po potrebi i prije završetka radova vršiti nabavku neophodne medicinske opreme – rekao je direktor JZU „Bolnica Zvornik“ Ivan Popović.

Vaš BP Diskont!

On je dodao da su u ovom trenutku u kovid odjeljenju 43 pacijenta, od kojih je 28 pozitivno, a ostali čekaju rezultate testiranja.

Boris Žarković, načelnik Internog odjeljenja istakao je da situacija u kovid odjeljenju zaista ozbiljna, povećan je broj pacijenata, a morali su i da se naviknu na nove uslove.

 – Imamo veliki broj teških slučajeva, morali smo koronarnu jedinicu da pretvorimo u intenzivnu njegu, a ni to nije bilo dovoljno te i druge sobe koristimo za intenzivan monitoring. Stoga sam zahvalan svim kolegama, i medicinskom i nemedicinskom osoblju, koji su na izmaku snaga, ali daju svoj maksimum kako bi pomogli pacijentima – rekao je Žarković i istakao da će uz pomoć pacijent monitora lakše pratiti stanje pacijenata, odnosno na njima se stalno očitava krvni pritisak, EKG, seturacija i drugi parametri. 

(infobirac.net)