Crvena zvezda je na današnji dan postala prvak svijeta

FUDBAL

Crvena zvezda je na današnji dan postala prvak svijeta

 

Fudbaleri Crvene zvezde su, na današnji su dan prije 29 godina, postali su šampioni svijeta pobjedom nad čileanskom ekipom Kolo Kolo u Tokiju od 3:0.

Tog 8. decembra 1991. godine, Zvezda je kao šampion Evrope savladala prvaka Južne Amerike, osvajača Kopa Libertadores, pred 60.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Tokiju.

Junak tima koji je sa klupe predvodio Vladica Popović, u toj utakmici bio je najmlađi u timu – Vladimir Jugović. Tada 22-godišnji fudbaler je golovima u 19. i 58. minutu najavio veliko slavlje crveno-belih, a tačku na meč postavio je Darko Pančev golom u 72. minutu.

Crvena zvezda je nastupila u sljedećem sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Crvena zvezda je drugo poluvrijeme igrala sa igračem manje zbog isključenja Savićevića, a od osvajanja evropske do osvajanje svjetske titule, suočila se sa brojim promenama u kadru. Ljupka Petrovića zamijenio je na trenerskoj klupi Vladica Popović, a klub su u međuvremenu napustili Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.

Auto centar IN Vlasenica ·
➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

Pobjedom u Tokiju napravljen je najveći uspjeh nekog od istočnoevropskih klubova. Svjetskom titulom zaokružen je jedan od najsvijetlijih perioda u istoriji kluba.

infobirac.net