Konačni rezultati lokalnih izbora – tri nova načelnika u regiji – pogledajte rezultate za odbornike u svim opštinama regije Birač

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Konačni rezultati lokalnih izbora – tri nova načelnika u regiji – pogledajte rezultate za odbornike u svim opštinama regije Birač

 

CIK je objavio zvanične rezultate sa posljednjih lokalnih izbora te vam donosimo pregled kandidata koji su osvojili gradonačelnička/načelnička mjesta kao i rezultate za odbornike u lokalnim parlamentima, sa izuzetkom Srebrenice, za koju nisu proglešeni konačni rezultati.

U Zvorniku je kandidat SNSD-a Zoran Stevanović potvrdio novi mandat sa 73,49 odsto osvojenih glasova ili 23.403 glasa.

I u Vlasenici je pobijedio kandidat SNSD-a Miroslav Kraljević sa 3.696 ili 65,24 odsto glasova.

U Bratuncu je došlo do smjene na poziciji načelnika opštine, a na to mjesto je izbran nezavisni kandidat Srđan Rankić, koji je osvojio 4.725 ili 45,63 odsto glasova.

Vaš Shooter!

I u Šekovićima je došlo do smjene na načelničkoj poziciji te je na ovu poziciju izabran kandidat DEMOS-a Miladin Lazić sa 2.487 ili 47, 64 odsto glasova, dok je u Osmacima za načelnika opštine izabran kandidat SNSD-a Radan Sarić, koji je osvojio 1.203 ili 52,67 odsto glasova.

U Milićima je ponovo pobijedio kadar SNSD-a, a ovoga puta kandidat je bio Marko Savić, koji je osvojio 3.027 ili 65,24 odsto glasova.  

Za Srebrenicu nisu objavljeni konačni rezultati, a prema preliminarnim rezultatima pobjeda je pripala dosadašnjem načelniku opštine Mladenu Grujičiću.

Pogledajte rezultate po političkim partijama u opštinama regije Birča.

Zvornik

Bratunac

Vlasenica

Milići

Šekovići

Osmaci

(infobirac.net)