UŽ „Maja“ iz Kravice: Kroz projekat pomogli socijalno ugrožene i Dom zdravlja u Bratuncu

BRATUNAC

UŽ „Maja“ iz Kravice: Kroz projekat pomogli socijalno ugrožene i Dom zdravlja u Bratuncu

 

UŽ „Maja“ iz Kravice bilo je dio projekta „Inovativni pristup na kovid 19 u Bosni i Hercegovini“ koji provodi CARE Balkan, uz podršku Ministarstva inostranih poslova Republike Češke.

Vesna Erić iz UŽ „Maja“ kaže da su aktivnosti u opštini Bratunac vezane za ovaj projekat završene 30. novembra.

 – U sklopu ovog projekta podjeljeno je 100 higijenskih paketa najugroženijim kategorijama stanovništva kao i oprema za JU Dom zdravlja u Bratuncu. Domu zdravlja Bratunac je dodijeljena zaštitna oprema u vidu 100 FFP maski, 100 vizira, 1.000 običnih maski, 10 pakovanja rukavica u 2 veličine kao i jedan uređaj za dezinfekciju sa punjenjem. Ovim projektom je takođe pružena pomoć i podrška za 10 žena iz opštine Bratunac u iznosu od 500 evra – kaže Erićeva.

Auto centar IN Vlasenica ·
➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

Posljednja aktivnost u okviru projekta u opštini Bratunac bio je završni sastanak sa predstavnicima relevantnih institucija, lokalnih NVO i korisnika iz projekta „Sveobuhvatan odgovor na kovid 19 u opštini Bratunac“. Sastanak je iskorišten za diskusiju o stanju i potrebama u zajednici s obzirom na cjelokupnu situaciju u pandemiji. Razgovaralo se o potrebama građana Bratunca kao i korisnika NVO u ovoj lokalnoj zajednici.

Vaš BP Diskont!

(Izvor: magic.ba)