Hit snimak srpske bande koja hara španskim ulicama

SVIJET

Hit snimak srpske bande koja hara španskim ulicama

 

Devetočlana banda drumskih razbojnika iz Srbije, među kojima je i jedna dama, uhapšeni su u subotu u Kataloniji zbog sumnje da su na području Španije izvršili najmanje 30 drumskih razbojništava.

Ekipa se tereti da je u posljednjih devet mjeseci na različite načine na drumovima pljačkala strane turiste, ali i lokalce, kada je pandemija očistila puteve od stranaca.


Srbi su imali razrađenu šemu za pljačkanje. Jedna je uključivala zgodnu damu, koja bi se na putu našla u nevolji, a potom bi druge vozače molila za pomoć. Kada bi neko stao da joj pomogne, iz njenog vozila bi izletjela dvojica koji bi napali pomagača i opljačkali ga.

Druga je bila mnogo manje nasilna. Naime, banda bi nekom izbušila gumu na parkingu ili stajalištu, a potom bi to vozilo pratila sve dok vozač ne bi bio prinuđen da stane. Potom bi, kao dobri drugari na drumu, stali da čoveku ponude pomoć. Dok bi dvojica članova bande sa vlasnikom vozila mijenjali probušenu gumu, treći bi krišom odnosio sve dragocjenosti iz vozila.

https://twitter.com/mossos/status/1334118809616207874?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1334118809616207874%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.novosti.rs%2Fvesti%2Fhronika%2F942099%2Fhit-snimak-srpske-bande-koja-hara-spanskim-drumovima-lepa-devojka-namami-zrtvu-onda-krece-otimanje-video

U akciji hapšenja srpskih razbojnika učestvovalo je oko 100 policajaca, a u njihovim stanovima pronađeno je više od 40.000 evra, nakit, ali i satovi i gedžeti u vrijednosti od oko 38.000 evra.

Istragom je ustanovljeno da su privedeni Srbi odranije poznati policiji zbog brojnih krivičnih djela. Oni su, naim,e na drumovima harali i 2012. godine, zbog čega su i hapšeni. Mnogi od njih su, nakon puštanja na slobodu, nastavili sa starim navikama.

Auto centar IN Vlasenica ·
➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

Za sada nije poznato koliko godina robije im prijeti, u slučaju da budu osuđeni.

(Telegraf)