Policija pronašla stabljike marihuane u Skelanima – Podnijet izvještaj protiv jedne osobe

SREBRENICA

Policija pronašla stabljike marihuane u Skelanima – Podnijet izvještaj protiv jedne osobe

 

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica S.M. iz Srebrenice.

Preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u sklopu operativne akcije „Plantaža 2020“, policijski službenici PS Srebrenica su 27.10.2020. godine, u mjestu Skelani, opština Srebrenica, pronašli zasad indijske konoplje, gdje su stabljike većim djelom već bile posječene.

Tom prilikom, policijski službenici su izuzeli sa lica mjesta nekoliko stabljika dužine 150-200 cm kao i dijelove biljaka koje su posječene, gdje utvrđeno da se u zasadu nalazilo oko 150 stabljika biljke koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Auto centar IN Vlasenica ·
➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, policijski službenici su identifikovali lice S.M. koje se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Izvršenim pretresom stambenog objekta i vozila koje koristi osumnjičeni, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, municiju, nož, optiku za oružje i druge predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Vaš Shooter!

infobirac.net