Srbija: Poslije 17 i vikendom rade samo prehrambene prodavnice, apoteke i pumpe

REGION

Srbija: Poslije 17 i vikendom rade samo prehrambene prodavnice, apoteke i pumpe

 

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Covid-19, saopšteno je iz Vlade.

Kome je ograničeno radno vrijeme?

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od petka u 17 časova do ponedjeljka u 5 časova ujutru bez izuzetka. Njihovo radno vrijeme biće od ponedjeljka do petka od 5 do 17 časova. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju djelatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedjelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna djelatnost.

Vaš Shooter!

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dječije igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedjeljka u 5 ujutru. Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

U kom periodu rade ostali objekti?

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gdje se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (djelatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutru do 15 časova.

Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smještaja. Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana.

Auto centar IN Vlasenica
➡️195/65 R15
106 km❗❗
❄❄❄❄❄

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nedjeljom, do 17 časova.

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bijele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Vaš BP Diskont!

(Agencije)

FOTO: Vlada Srbije