Zatvara se porodilište u Milićima

MILIĆI

Zatvara se porodilište u Milićima

 

Prema informacijama objavljenim na zvaničnom sajtu kompanije Boksit iz Milića od 31. decembra zvanično će prestati sa radom porodilište u ovom gradu, dok će prijem pacijentkinja biti obustavljen od sutra 2. decembra.

 – Kada je, prije 3 godine, u okviru Medicinskog centra, organizovano, pored Hirurgije, i Porodilište, namjera je bila da se, uz značajna finansijska ulaganja, u opremanje i uređenje prostora, visokog komfora, uz angažovanje vrhunskih medicinskih stručnjaka, omoguće i vrhunske usluge trudnicama i porodiljama, sa prostora regije Birač i susjednih opština.

c

Zbog niskih cijena usluga, koje je uredno plaćao Fond zdravstvenog osiguranja, kao i zbog pada nataliteta, Porodilište, kao radna jedinica, u okviru Bolnice, stalno je poslovalo sa gubicima.

Pored pokrića gubitaka, za posljednje tri godine, porodiljama, odnosno rođenim bebama, a rođeno ih je nešto više od 700, dato je 204.000 KM.

Izuzev lokalne zajednice, koja je određenom donacijom pružila pomoć, ni od koga drugog, a pogotovu od onih koji imaju zakonsku i moralnu obavezu da rade na podizanju nataliteta, nije bilo ni razumijevanja ni pomoći.

Auto centar IN Vlasenica
➡️195/65 R15
106 km❗❗
❄❄❄❄❄

Kako je, iz gore navedenih razloga, dalji rad Porodilišta postao neodrživ, donešena je odluka da isto, sa 31. decembrom, ove godine, prestane sa radom.

Zbog korištenja godišnjih odmora, a i zbog izolacije, zbog korona virusa, određenog medicinskog kadra, prijem pacijentkinja u Porodilište obustavlja se sa 2. decembrom ove godine.

Pružanje ginekoloških usluga, kao i do sada, obavljaće se u ginekološkoj ambulanti, u okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije „Boksit“ – stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu ove kompanije.

Vaš Shooter!

(Izvor: ad-boksit.com)