Milići: Usvojen Nacrt budžeta za 2021. te Nacrt rebalansa budžeta za 2020. godinu

MILIĆI

Milići: Usvojen Nacrt budžeta za 2021. te Nacrt rebalansa budžeta za 2020. godinu

 

Odbornici SO Milići usvojili su danas Nacrt programa rada Skupštine opštine i Nacrt budžeta za 2021. godinu, kao i Nacrt rebalansa budžeta za 2020.

Zamjenik načelnika opštine Milići Marko Savić kaže da je u Nacrtu planirani budžetski okvir za 2021. godinu oko 5.300.000 KM.

 – Zbog rokova koji traže usvajanje ovih dokumenata, mi smo odlučili da održimo sjednicu SO da bi se mogla sprovesti javna rasprava i kako bi novi saziv skupštine mogao usvojiti ove dokumente – kaže Savić.

 – Javna rasprava će trajati do 20. decembra i u tom periodu ćemo prikupiti primjedbe, sugestije i prijedloge. Mogu da kažem da nas očekuje umanjenje prihoda, ali mi imamo planove kako da damo odgovor na umanjenje prihoda kako bi mogli da nastavimo sa realizacijom započetih aktivnosti – kaže Savić.

Nacrtom rebalanas budžeta koji je takođe danas usvojen, utvrđen je budžetski okvir u iznosu od 8.048.230 КМ, što je uvećanje za odsto u odnosu na plan za 2020. godinu.

Sjednica je održana u školskom restoranu SŠC „Milutin Milanković“ Milići uz poštovanje epidemioloških mjera. Sjednici je prisustvovalo 14 od 19 odbornika.

(Izvor: magic.ba)