Institut za javno zdravstvo Republike Srpske od EU dobio ličnu zaštitnu opremu vrijednu 185.000 evra

REGION

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske od EU dobio ličnu zaštitnu opremu vrijednu 185.000 evra

 

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske juče je u Banjaluci uručena donacija EU u vrijednosti od oko 185.000 evra. Riječ je o ličnoj zaštitnoj opremi koja se sastoji od zaštitnih rukavica i mantila, te nazuvica, a koja je nabavljena putem UNDP-ja.

Donaciju su uručili vršilac dužnosti šefa Regionalne kancelarije EU u Banjaluci Nataša Malinić i budući šef ove kancelarije Stefano Donati.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da je donacija veoma značajna, jer je riječ o velikoj količini zaštitnih rukavica, koje su dobrodošle u zdravstvenim ustanovama Srpske zbog povećanog broja lica pozitivnih na virus korona.

Prema njegovim riječima, veoma značajna je i donacija mantila koji će biti iskorišteni upravo u segmentu zbrinjavanja pacijenata koji su pozitivni na virus korona i koji su razvili već određenu kliničku sliku.

Vaš BP Diskont!

On je zahvalio EU i UNDP-u koji su u prethodnom periodu obezbjeđivali opremu, te je izrazio nadu da će to biti nastavljeno i u naredno periodu.

Očekuje se da oprema u narednom periodu bude distribuisana u zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj kojima je neophodna, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao je Zeljković i dodao da je u tom smislu Institut za javno zdravstvo na raspolaganju.

(Izvor: Institut za javno zdravstvo RS)