Danas 423 nova slučaja u Srpskoj – u Zvorniku 19, Srebrenici 5, Bratuncu 4, Vlasenici 2, Šekovićima i Milićima po jedan novozaraženi

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Danas 423 nova slučaja u Srpskoj – u Zvorniku 19, Srebrenici 5, Bratuncu 4, Vlasenici 2, Šekovićima i Milićima po jedan novozaraženi

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 1024 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 423 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 228 muških i 195 ženskih osoba, od kojih je 50 mlađe, 280 srednje i 93 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 101 osoba je iz Banjaluke, 54 iz Bijeljine, 36 iz Trebinja, 19 iz Zvornika, po 13 iz Laktaša, Doboja i Teslića, 12 iz Modriče, po 10 iz Gradiške, Кneževa, Prnjavora i Han Pijeska, po devet iz Prijedora, Foče i Šamca, po šest iz Višegrada, Dervente, Кotor Varoša, Mrkonjić Grada i Ugljevika, po pet iz Pala, Srebrenice i Šipova, po četiri iz Bratunca, Broda, Кozarske Dubice, Lopara, Ljubinja i Srpca, po tri iz Bileće i Čelinca, po dvije iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajevo, Novog Grada i Rogatice i po jedna iz Istočnog Drvara, Кalinovika, Кrupe na Uni, Milića, Novog Goražda, Rudog, Sokoca, Stanara, Čajniča i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 20 muških i devet ženskih osoba srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banja Luke i Bijeljine, dvije iz Prijedora i po jedna osoba iz Višegrada, Rogatice, Кalinovika, Dervente, Čajniča, Istočne Ilidže, Pala, Bratunca, Ribnika, Srpca, Petrova, Prnjavora i Vukosavnja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 28.978 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 962 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 13.856 osobe, a testirane su ukupno 130.014 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.176, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 439, a u opštim bolnicama 737.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 13.270 osobe, a nadzor je završen kod 91.474 osobe.

(infobirac.net)