Srebrna plaketa za tim TŠC-a na izložbi „INOST mladih 2020“ (VIDEO)

ZVORNIK

Srebrna plaketa za tim TŠC-a na izložbi „INOST mladih 2020“ (VIDEO)

 

Učenici JU Tehnički školski centar Zvornik, Marko Milošević, Mirnes Memišanović i Bogdan Đurić, pod mentorstvom profesora dr Bože Ilića, na Međunarodnoj izložbi „INOST mladih 2020“ nagrađeni su srebrnom plaketom za projekat „Pametna kuća“.

Uspjeh predstavnika ove škole dobija još više na značaju ako se uzme u obzir da su na izložbi prezentovana 94 rada od 119 autora. Sem učesnika iz Republike Srpske, učešće su uzeli i autori radova iz Srbije, Rusije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Egipta, UAE, Кazahstana i Turkmenistana.

Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje grada Banje Luke realizovali su korišćenjem onlajn platforme 19. i 20. novembra 2020. godine u Banjoj Luci 22. Međunarodnu izložbu ideja, inovacija i stvaralaštva mladih „INOST mladih 2020“.  U toku izložbe održan je, korišćenjem onlajn platforme, i okrugli sto na temu Inovacije u obrazovanju.

Izradu „Modela pametne kuće“ pokrenuo je profesor ove škole dr Božo Ilić, koji je odabrao grupu učenika kojoj će u svojstvu mentora pomagati u radu. Model pametne kuće može da ima višestruku namjenu. Najveću primjenu bi imao kao novo nastavno sredstvo u srednjim i visokim školama, kao i na fakultetima na kojima se izučavaju predmeti: električne instalacije i osvjetljenje, elementi automatizacije, senzori i aktuatori, programiranje i programski jezici, računarske mreže, praktična nastava i drugi predmeti sličnog sadržaja.

Kukuruzni kroasan sa ćuretinom – Vaš BP Diskont!

U video prezentaciji pogledajte kako izgleda model pametne kuće.

(Izvor: TŠC Zvornik)