Apel građanima i pacijentima iz JZU „Bolnica Zvornik“

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Apel građanima i pacijentima iz JZU „Bolnica Zvornik“

 

Od početka pandemije virusa kovid-19 rad odjeljenja i službi u JZU „Bolnica Zvornik“ organizovan je tako da se sve aktivnosti usmeravaju na to da uz poštovanje epidemioloških mjera svi pacijenti budu adekvatno zbrinuti i da im se pruži neophodna zdravstvena pomoć.

Na osnovu preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije sprovedene su mjere prevencije koje podrazumjevaju smanjenje kretanja pacijenata u samoj bolnici.

Kukuruzni kroasan sa ćuretinom – Vaš BP Diskont!

Uvedena je mjera zabrane posjeta hospitalizovanim pacijentima, kao i odlaganje određenih medicniskih usluga čije odgađanje ne dovodi do pogoršanja zdravstvenog stanja naših pacijenata, formirani su trijažni punktovi na ulazima u bolnicu, formirano je kovid odjeljenje i kovid respiratorna ambulanta, a ono što posebno želimo napomenuti uloženi su i još uvijek se ulažu nadljudski napori zaposlenih u JZU „Bolnica Zvornik“ u svakodnevnoj borbi sa korona virusom.

Molimo pacijente JZU „Bolnica Zvornik“ da imaju razumijevanja za način rada, koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u interesu svih nas i koji je usklađen sa zaključcima Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije kao i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Uvođenjem neophodnih mjera povećale su se gužve na trijažnim punktovima, duže nego uobičajno čeka se na određene medicinske usluge. U zvorničkoj bolnici svjesni smo toga kao i činjenice da određeni broj pacijenata nije zadovoljan trenutnim načinom rada te da postoje negodovanja što u potpunosti shvatamo. Apelujemo na sve da na isti način kako mi shvatamo vas i vi shvatite naš položaj.

Svi naši zaposleni svakodnevno su u kontaktu sa virusom i zaraženim pacijentima, radnici na kovid odjeljenju provode do 12 sati u kompletnoj zaštitnoj opremi koja im ne dozvoljava ni obrok, ni piće ni odlazak u toalet, liječeći između 60 i 70 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Uzimajući u obzir prethodno navedeno kao i to da je veći broj zaposlenih van radnog procesa usljed bolovanja po raznim osnovama i izolaciji zbog porodičnih i drugih kontakata sa virusom kovid-19 veliki teret pao je na preostale zaposlene u JZU „Bolnica Zvornik“. Ne žalimo se i ne tražimo bilo kakva opravdanja, samo vas molimo da shvatite u kakvim uslovima rade zaposleni u bolnici, da shvatite napore koje ulažemo da svako od vas dobije adekvatnu medicinsku pomoć i da imate strpljenja.

Informacije o hospitalizovanim pacijentima na Internom i kovid odjeljenju mogu se dobiti svakog dana u periodu od 12:00 do 14:30 časova na brojeve telefona:

056/211-112 lokal 149 i 150,

056/215-352 lokal 149 i 150.

➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

(Izvor: Bolnica Zvornik)