Humanitarne organizacije pomažu članove „Naših anđela“

ZVORNIK

Humanitarne organizacije pomažu članove „Naših anđela“

Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“ koje okuplja 177 porodica u toku godine sprovelo je, zahvaljujući humanitarnim organizacijama, niz akcija kroz koje su višečlanim porodicama pomagali u hrani, sredstvima za higijenu, namještaju. Privodimo kraju dogradnju jedne kuće, rekla je predsjednik udruženja Dragana Ćupović.

Vaš BP Diskont!

 – Dobru saradnju imamo sa Humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“ koja je u ovoj godine donirala za 11 porodica pakete sa prehrambenim artiklima i higijenskim sredstvima. To je utoliko značajnije ako se ima u vidu pandemija virusa korona i da su najosetljivije porodice koje žive od dnevnice bile uskraćene za posao – rekla je Ćupović koja istakla da su paketi bili u vrijednosti od po 200 КM.

Ona je podsjetila da su „Srbi za Srbe“ prošle godine dovršili kuću i kupili sav namještaj za porodicu Simić iz Кiseljaka. Humanitarna organizacija „Nemanjići“ iz kantona Tićino u Švajcarskoj takođe godinama pomaže članove „Naših anđela“.

Ćupovićeva je istakla da trenutno finansiraju izgradnju kuće za porodicu Mićić u Čelopeku.

 – U toku godine 20 porodica su pomogli sa namještajem i hranom. U ovom mjesecu za dvije porodice obezbijedili su šporete i hranu – rekla je Ćupovićeva koja je naglasila da „Naše anđele“ redovno pomaže Gradska organizacija Crvenog krsta.

Ćupović je, kao predsjednik Udruženja, sve vrijeme pandemije virusa korona, bila, i dalje je, na raspolaganju članovima Udruženja i takođe je pokrenula više značajnih akcija.

(infobirac.net)