Do specijalista sada se teško dolazi, ali doktor Željko pregleda sugrađane besplatno

REGION ZVORNIK

Do specijalista sada se teško dolazi, ali doktor Željko pregleda sugrađane besplatno

Situacija sa korona virusom proteklih dana dovela je do toga da pojedine specijalistčke ambulante u opštim bolnicama rade smanjenim kapacitetom. Doktor Željko Čvorović, ORL specijalista, odlučio je da privatno besplatno pregleda sugrađane u Loznici ukoliko im zatreba takva pomoć.

Za doktora Željka, i komšije i pacijenti imaju samo riječi hvale. Oduvijek je važio i za vrsnog specijalistu i prijatelja. Pomoć je, kažu, pružao uvijek i svima, pa ih i ne čudi njegova odluka da ORL preglede sada radi besplatno.

 – U posljednja dva-tri dana non-stop cirkulišu djeca, odrasli, svaki dan neko dođe. Mnogo je dobar čovek, od prvog dana otkako je došao ovamo hoće da pomogne – kaže Slavko Nedeljković iz Loznice.

Zbog sve većeg broja oboljelih od kovida u lozničkoj bolnici, ukinuta je druga smjena u ORL ambulanti. Uvidjevši da samo na kontrolni pregled kod njega čeka oko četrdeset pacijenata, doktor Željko ih je pozvao, preko društvenih mreža, na besplatan pregled u privatnoj ordinaciji.

Auto centar „IN“ Vlasenica

 – U prethodna dva dana je bilo preko dvadeset pacijenata, što mene kao čovjeka veseli, jer eto, uspio sam u svojoj prvobitnoj namjeri, da dođu i ti ljudi kojima je bilo zakazano za kontrolu, a nisu mogli da dođu, ali i neki drugi, jer je sad teško doći do ljekara specijaliste bilo koje oblasti – ističe doktor Željko Čvorović.

Doktorova objava na jednoj Fejsbuk grupi izazvala je gomilu pozitivnih komentara njegovih sugrađana koji su, kako su napisali, dirnuti njegovim gestom.

Vaš BP Diskont!

 – Zahvalnost, to obično ljudsko hvala je za mene najvažnije, važnije od bilo kakvih materijalnih dobara, od bilo čega. Skroman sam čovjek, ima ona narodna: ‘Umem s banku, umeš s iljadarku’, znači ne treba meni novac, jer jedno obično ljudsko hvala je za mene veliko kao kuća – dodaje Željko.

Zahvalnosti za njegov profesionalni i humani rad, doktoru Željku ovih dana neće nedostojati, jer će, kaže, vrata njegove ordinacije biti otvorena svakog dana, i tako sve dok okolnosti budu to zahtijevale.

(Izvor: rts.rs)

FOTO: Printskrin