Školski objekti dezinfikovani, od ponedjeljka nastava u školama

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Školski objekti dezinfikovani, od ponedjeljka nastava u školama

 

Od ponedjeljka, 23. novembra, nakon obavljene dezinfekcije, biće nastavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, osim onih koje su zatražile odobrenje za nastavu na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U skladu sa zahtjevima, usljed nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu od ponedjeljka, 23. novembra, biće i dalje organizovana u Katoličkom školskom centru u Banjaluci, Osnovnoj školi “Gornja Slatina” u Šamcu, te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su sve škole, koje su ove sedmice organizovale nastavu na daljinu, to završile sa uspjehom, te da je danas završena i dezinfekcija prostorija u ovim školama čije su prostorije koršitene kao biračka mjesta na proteklim lokalnim izborima.

– U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku kominikaciju i uz emitovane školske časove na programu Radio-televizije Republike Srpske – rekla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, osim škola koje su dobile odobrenje za izvođenje nastave na daljinu, ostale škole u Republici Srpskoj spremne su da u ponedjeljak dočekaju učenike u školskim prostorijama i nastave sa redovnim vaspitno-obrazovnim radom u školama.

Trivićeva je pojasnila da to znači da se od ponedjeljka učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj bezbjedno mogu vratiti u školske klupe.

Ona je potvrdila da je u periodu od ponedjeljka, 16. novembra, do danas, i prije planiranog roka za to, Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama, Domu učenika u Doboju, te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Vaš BP Diskont!

U tom periodu sve škole koje su organizovale vaspitno-obrazovni rad izvan prostorija škole, bile su dužne da izvode nastavu na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije i u skladu sa njihovim mogućnostima i praksama.

Učenici osnovnih škola nastavne časove mogli su pratiti i putem programa Radio-televizije Republike Srpske /”Školski čas”/, odnosno putem portala RTRS-a /www.rtrs.tv/.

Vaš Shooter!

Iz Ministarstva podsjećaju da je vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj organizovan u skladu sa Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, kao i preporukama za organizaciju nastavnog procesa, preporukama za zaposleno osoblje i preporukama za učenike koje je donio Institut za javno zdravstvo Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske.

(Izvor: rtrs.tv)