U Branjevu počeli radovi na završetku izgradnje kanalizacione mreže

ZVORNIK

U Branjevu počeli radovi na završetku kanalizacione mreže

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je u Mjesnoj zajednici Branjevo ozvaničio početak radova na projektu završetka kanalizacione mreže. Ovom događaju prisustvovao je njegov zamjenik Bojan Ivanović, predstavnici izvođača radova, preduzeća „Кeso gradnja“ d.o.o. i mještani.

Radovi se odvijaju u okviru projekta „Unapređenje upravljanja otpadnim vodama i postavljanje prečistača u MZ Branjevo“ koji Grad Zvornik realizuje zajedno sa Češkom razvojnom agencijom.

Vaš Shooter!

 – Dvije godine smo se borili za ovaj projekat i sada smo stigli na korak od realizacije. Danas počinju radovi i ovi putem zahvaljujem se Češkoj razvojnoj agenciji i njihovoj Vladi na velikoj podršci. Njihovo učešće je, bez prečistača, 1.100.000 evra, a Gradske uprave 962.000 КM, odnosno mi plaćamo izvođenje radova, a oni su obezbijedili kompletan materijal i u drugoj fazi obezbjediće izradu prečistača otpadnih voda koji će biti prvi urađen na teritoriji grada Zvornika – rekao je Stevanović.

Gradonačelnik je istakao da Gradska uprava ide u susret problemima i potrebama mještana, podsjetivši da je na Branjevu u toku i rekonstrukcija ambulante nakon čega će u njoj početi da rade stomatološka, ginekološka i pedijatrijska ordinacija, kao i dvije ordinacije u kojima će preglede vršiti ljekari sa specijalizacijama iz drugih oblasti.

Vaš BP Diskont!

 – Branjevo koje je najmnogoljudnija zvornička mjesna zajednica biće jedno od najatraktivnijih naselja za život, kad se i ovaj dio infrastrukture završi. Vodosnabdijevanje sa gradskom pijaćom vodom je uredno, sve manje je neasfalltiranih puteva u naselju, legalizcija placeva će početi početkom naredne godine. Ako se uzme u obzir i blizina granice, magistralnog puta i ovako kompletirana infrastruktura, to sve čini ovu mjesnu zajednicu jednom od najatraktivnijih za življenje, izvan same gradske sredine, na ovim prostorima – istakao je Stevanović.

Gradonačelnik je saopštio i da je jutros održana video-konferencija sa Svjetskom bankom kada je dogovarano da se ide dalje sa projektom kanalizacije i za sam grad, kao i za prostor koji pokriva projekat Vodovod Sjever.

Mještani Branjeva Vjekoslav Hercegovac i Dragana Popić rekli su da je ovo jedan od najznačajnijih projekata za njihovu mjesnu zajednicu jer će riješiti njihov veliki problem, a to su otpadne vode.

Auto centar „IN“ Vlasenica
➡️➡️205/55 R16❗❗
🌡❄❄❄❄❄❄❄
92 km.🤝

Prema njihovim riječima ovim radovima to če biti trajno riješeno za sve ove mještena, biće im mnogo lakše i imaće mnogo bolje uslove za život.  Oni su se zahvalili gradonačelniku, Gradskoj upravi i svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

(Izvor: gradzvornik.org)