Završena rekonstrukcija mikrobiološke laboratorije, nastaveljni radovi na novom bloku bolnice

ZVORNIK

Završena rekonstrukcija mikrobiološke laboratorije, nastaveljni radovi na novom bloku bolnice

 

Radovi na izgradnji novog bloka zvorničke bolnice teku planiranom dinamikom, potvrdili su nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Paraleleno sa ovim, izvode se i radovi na rekonstrukciji starog objekta.

 – Što se tiče radova na izgradnji novog bloka bolnice, još uvijek se izvode radovi na obezbjeđivanju temeljne jame, što su ujedno i najkomplikovaniji radovi. Urađeni su šipovi i vrši se otkop zemljišta nakon čega će krenuti gradnja novog bloka – rekao nam je Ivan popović, direktor JZU „Bolnica Zvornik“.

On je dodao da je u skolpu rekonstrukcije postojećeg objekta u oktobru završena rekonstrukcija prostora mikrobiološke laboratorije, a uskoro će biti završen i prostor namijenjen za mengentu rezonancu i CT, odnosno RTG službu.

 – Ti radovi će uskoro biti završeni, a prethodno se rješava problem sa napajanjem električnom energijom ovog odjeljenja. Planirana je rekonstrukcija i drugih nemedicinskih i medicinskih prostorija – naveo je Popović i dodao da su u okviru istog projekta dobili dva sanitetska vozila jer je postojeći vozni park zastario, a sada su, zbog povećanja broja pacijenata, ova vozila najpotrebnija.

Auto centar „IN“ Vlasenica
➡️➡️205/55 R16❗❗
🌡❄❄❄❄❄❄❄
92 km.🤝

 – Do kraja godine ćemo dobiti i nekoliko aparata koje smo naručili što će nam pomoći u kvalitetnijem radu sa našim pacijentima, a obezbijeđena su kroz projekat izgradnje novog bloka, rekonsktrucije i adaptacije postojećeg objekta, te nabavke medicinske i nemedicinske opreme za našu ustanovu – istakao je Popović.

Nakon što su u jednom trenutku imali i preko 50 pacijenata u kovid odjeljenju, Popović navodi da je virus, što se tiče regije Birča, ili pogleda iz ove bolnice, u stagniranju.

Vaš Shooter!

 – Ono što nije dobro jeste činjenica da je među pacijentima sa ozbiljnim simptomima sve više osoba srednje i mlađe životne dobi – zaključio je Popović.

U Zvorinku aktivno 285 slučajeva

Prema podacima HES-a Doma zdravlja, u Zvorniku je aktivno 285 slučajeva. Кućna izolacija je obavezna za 895 lica, a istekla je za 3120 osoba.

(infobirac.net)