Najveća investicija u hrvatski turizam ove godine dolazi iz Srbije

REGION

Najveća investicija u hrvatski turizam ove godine dolazi iz Srbije

Foto: istriaterramagica.eu

 

I dok se većina investitora u hrvatski turizam malo povukla zbog pandemije kovida 19 i poslovne neizvjesnosti, u Savudriji u Istri, niče novo luksuzno turističko naselje sa hotelom, vrijedno oko 80 miliona evra, nedaleko od poznatog hotela Kempinski i obližnjeg golf-terena.
 
To je najveća investicija u hrvatski turizam, jedna od rijetkih grinfild ulaganja. Riječ je o novom rizortu Petram, čija je gradnja počela sredinom oktobra.
 

U projekt formalno investira kompanija “Čista voda projekt” iz Savudrije, a suinvestitor je Vojislav Gajić, koji je na čelu kompanije koja se bavi gradnjom i prodajom nekretnina u Novom Sadu pod nazivom “Aleksandar Gradnja”.

Njegova kompanija je u više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije poznata po gradnji stambenih i poslovnih prostora, a posljednji u nizu su projekti poput stambenih i poslovnih kompleksa Kapija Vračara u Beogradu, Taurunum u Zemunu, Aleksandar Bulevar Centar u Novom Sadu.

Vojislav Gajić kaže da će ovaj rizort biti gotov za sezonu 2022. godine, prenosi Bizlajf.

– Riječ je o investiciji od oko 80 miliona evra, a svu smo dokumentaciju sa građevinskim dozvolama uspjeli da riješimo za samo 10 mjeseci i to bez ikakvih problema – rekao je Gajić.

Na cijelom zemljištu, prema ovom projektu, biće sagrađen apart-hotel sa 179 smještajnih jedinica, 55 luksuznih vila te tri stambene zgrade sa 18 stanova i to sve visoke kategorije sa četiri i pet zvjezdica.

Vaš Shooter!

Rizort će imati nešto manje od hiljadu kreveta.

Na krovu apart-hotela nalazi se najduži infiniti bazen na krovu bilo koje zgrade u Evropi, ili drugi najduži na svijetu, odmah iza infiniti bazena na vrhu hotela Marina Bej u Singapuru.

➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

(Izvor: rtrs.tv)