U Srpskoj danas 362 nova slučaja – u Zvorniku 29, Šekovićima 5, Milićima 4, Bratuncu 3, Srebrenici i Vlasenici po 2 novozaražene osobe

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U Srpskoj danas 362 nova slučaja – u Zvorniku 29, Šekovićima 5, Milićima 4, Bratuncu 3, Srebrenici i Vlasenici po 2 novozaražene osobe

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1053 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 362 osobe u Republici Srpskoj.

Vaš Shooter!

Radi se o 187 muških i 175 ženskih osoba, od kojih je 48 mlađe, 207 srednje i 107 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 75 osoba je iz Banjaluke, 63 iz Bijeljine, 29 iz Zvornika, 24 iz Doboja, 19 iz Gradiške, 16 iz Prnjavora, devet iz Lopara, po osam iz Višegrada, Teslića i Ugljevika, po sedam iz Modriče i Šamca, po šest iz Dervente, Laktaša i Mrkonjić Grada, po pet iz Кneževa, Čelinca i Šekovića, po četiri iz Gacka Istočne Ilidže, Кozarske Dubice, Кotor Varoša i Milića, po tri iz Bratunca, Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Кalinovika, Novog Grada, Novog Goražda i Čajniča, po dvije iz Vlasenice, Srpca, Srebrenice i Trebinja i po jedna osoba je iz Bileće, Pala, Prijedora, Ribnika, Trnova, Foče i Šipova.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o osam ženskih i osam muških osoba od kojih je šest iz Banja Luke, dva iz Bijeljine, Zvornika i Teslića, po jedna osoba iz Foče, Mrkonjić Grada, Nevesinja i Vlasenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 25.818 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 749 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN


U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 10.542 osobe, a testirane su ukupno 121.983 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.240, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 431, a u opštim bolnicama 809.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14.479 osoba, a nadzor je završen kod 83.305 osoba.

(infobirac.net)