PU Zvornik: Demanti informacija objavljenih na portalu BN televizije

ZVORNIK

PU Zvornik: Demanti informacija objavljenih na portalu BN televizije

 

U cilju objektivnog informisanja javnosti, Policijska uprava Zvornik demantuje informacije koje su objavljene na portalu BN televizije, 15.11.2020. godine, a u vezi sa navodima „kako policija legitimiše posmatrače opozicije u Zvorniku kao i da su se u mjesnoj zajednici Roćević, područje grada Zvornika, popunjeni glasački listići dijelili napolju glasačima SNSD-a i DEMOS-a, te da su isti nađeni kod odbornika Bobana Tanackovića i Aleksandra Pisića u vozilu“.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Zvornik, povodom održavanja lokalnih izbora u BiH, preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju bezbjednog i nesmetanog održavanja izbornog procesa kao i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti na biračkim mjestima. Dakle, PU Zvornik nije zaprimila prijavu u vezi neregularnosti koje su objavljene u tekstu BN televizije, niti su policijski službenici ove Uprave legitimisali posmatrače tokom izbornih aktivnosti.

Auto centar „IN“ Vlasenica
➡️➡️205/55 R16❗❗
🌡❄❄❄❄❄❄❄
92 km.🤝

Takođe, policijski službenici su izvršenim provjerama utvrdili da su navodi koji se odnose na podjelu popunjenih glasačkih listića u Roćeviću, kao i da su isti pronađeni kod gore navedenih lica, netačni.

Iznošenje ovakvih dezinformacija nikako ne doprinosi objektivnom i istinitom informisanju javnosti, te pozivamo ovu medijsku kuću da poštuje osnovne principe novinarskog kodeksa, a to su tačnost i istinitost, te da u skladu s tim, ovaj demanti objave.

(PU Zvornik)

FOTO: Ilustracija, arhiv