U Srpskoj danas 387 novozaraženih – u Zvorniku 20, Milićima 8, Bratuncu jedan novi slučaj

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U Srpskoj danas 387 novozaraženih – u Zvorniku 20, Milićima 8, Bratuncu jedan novi slučaj

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 1177 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 387 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 191 muškoj i 196 ženskih osoba, od kojih je 65 mlađe, 237 srednje i 85 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po 65 osoba je iz Banjaluke i Trebinja, 62 iz Bijeljine, 20 iz Zvornika, 17 iz Gradiške, 13 iz Gacka, 10 iz Кotor Varoša, po devet iz Laktaša, Lopara i Prijedora, osam iz Milića, po sedam iz Sokoca i Foče, po šest iz Bileće, Doboja, Prnjavora i Rogatice, po pet iz Nevesinja, Srpca i Čelinca, po četiri iz Dervente, Modriče i Pala, po tri iz Кneževa, Ribnika, Ugljevika i Šipova, po dvije iz Višegrada, Berkovića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Novog Goražda i Šamca i po jedna iz Bratunca, Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Кozarske Dubice, Petrovca, Rudog, Teslića, Trnova i Čajniča.

➡️Uz registraciju vozila, montiranje i balansiranje guma gratis❗❗
#BRČKO_GAS & #AUTO_CENTAR_IN

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o četiri ženske i 22 muške osobe od kojih je jedna osoba bila 42 godine starosti.

Sedam osoba je iz Banjaluke, šest iz Prijedora, tri iz Novog Grada, po dvije iz Bijeljine i Nevesinja i po jedna iz Šamca, Oštre Luke, Trebinja, Gradiške, Vlasenice i Šekovića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 24.969 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 691 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 10.083 osobe, a testirano je ukupno 119.258 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.255, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 450, a u opštim bolnicama 805. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14.671 osoba, a nadzor je završen kod 81.317 osoba.

(infobirac.net)