Svi nezaposleni doktori medicine radno angažovani u bijeljinskoj bolnici i Domu zdravlja – posao i za tridesetak medicinskih sestara

REGION

Svi nezaposleni doktori medicine radno angažovani u bijeljinskoj bolnici i Domu zdravlja – posao i za tridesetak medicinskih sestara

FOTO: JZU Bolnica „Sveti vračevi“

 

Svi nezaposleni doktori medicine radno su angažovani u bijeljinskoj bolnici i Domu zdravlja, a posao je dobilo i tridesetak medicinskih sestara.

Zdravstvene ustanove dobile su pojačanje. Mladi ljekari rasteretili su starije kolege koje imaju pune ruke posla u tri kovid bolnice i četiri kovid ambulante.

Lista nezaposlenih ljekara i medicinskog osoblja u bijeljinskoj filijali Zavoda za zapošljavanje je prazna. Mladi ljekari dobili su priliku da pokažu šta su naučili.

– S jedne strane mi je drago što sam tako relativno brzo pronašla posao, za svega mjesec dana posao u struci, a s druge strane mi je opet i drago što baš u ovom trenutku mogu da pomognem cijelom sistemu u ovoj pandemiji virusa korona – izjavila je doktorka Јelena Јovičić sa Internog odjeljenja Opšte bolnice Sveti Vračevi u Bijeljini.

Desetak mladih ljekara dragocjena su ispomoć u bolnici i Domu zdravlja.

– Mi bismo se prijavili da volontiramo i da nismo dobili odmah zaposlenje. Najiskusnije kolege su poslate u kovid centar, a mi mlađi smo u Domu zdravlja da zamijenimo njih u njihovim ranijim dužnostima – rekao je doktor Neven Mijić iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina.

Budući da je u tri kovid bolnice u Bijeljini trenutno hospitalizovano 120 pacijenata koji iziskuju maksimalnu brigu, a pune ruke posla imaju i u četiri kovid ambulante Doma zdravlja, dopunjavanje medicinskog kadra bilo je neophodno.

– Naša je procjena da će biti više od devet doktora medicine koje ćemo po tom osnovu zaposliti u narednom periodu. Već do sada smo zaposlili dvadesetak medicinskih sestara zbog povećanog obima, određen broj ugovor o djelu, određen broj volontiranja – izjavio je v.d. direktora JZU Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina Zlatko Maksimović.

– U svakoj ambulanti sedam-osam sati radi jedan tim koji ima dva ljekara i četiri sestre, poslijepodne isto toliko pa vi izračunajte koliko nam je potrebno ljudstva. Zaposlili smo u prvom naletu pet ljekara, 11 medicinskih sestara i dvije spremačice – izjavila je direktorka Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin.

Ministarstvo zdravlja iz sredstava Kompenzacionog fonda snosiće troškove plata novozaposlenog medicinskog osoblja.

Auto centar „IN“ Vlasenica
➡️➡️205/55 R16❗❗
🌡❄❄❄❄❄❄❄
92 km.🤝

Medicinsko osoblje iz bolnice, domova zdravlja iz Bijeljine i Lopara i dvije veće privatne ustanove iz Bijeljine angažovano je zajedno u trećoj kovid bolnici u Dvorovima koja je previđena za bolesnike sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom.

(Izvor: rtrs.tv)