Inspektorat RS: Za sedam dana 1.050 inspekcijskih kontrola, izrečene kazne u iznosu 9.000 KM – zatvoren jedan objekat

REGION

Inspektorat RS: Za sedam dana 1.050 inspekcijskih kontrola, izrečene kazne u iznosu 9.000 KM – zatvoren jedan objekat

 

Nadležni inspekcijski organi protekle sedmice izvršili su 1.050 inspekcijskih kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama. U osam slučajeva utvrđene su nepravilnosti, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 9.000 КM, dok je za jedan objekat izrečena mjera zabrane rada, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno preko 24.200 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 365.000 КM, dok je za 30 objekata izrečena mjera zabrane rada.


Generalno, privredni subjekti su pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i provođenje preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati u cilju nesmetanog rada i suzbijanja bolesti izazvane virusom korona.

Na osnovu navedenih pokazatelja, može se konstatovati da su pojačan inspekcijski nadzor i preduzimanje oštrijih mjera prema nesavjesnim pojedincima koji krše zakon, rezultirali smanjenjem broja kontrola sa utvrđenim nepravilnostima.

Vaš Shooter!

Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu. Pojedinci koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništvasnosiće posljedice u skladu sa zakonom.

Imajući u vidu da je epidemiološka slika pogoršana, još jednom pozivamo građane i privredne subjekte da prevenciju stave na prvo mjesto i da na svom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

(infobirac.net)