Simić i Јanjić odustali od kandidature – podrška Grujičiću

SREBRENICA

Simić i Јanjić odustali od kandidature – podrška Grujičiću

 

Nezavisni kandidati za načelnika opštine Srebrenica Aleksandar Simić i Mile Јanjić povukli su kandidature i podržaće kandidata za načelnika srpske koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladena Grujičića.

Aleksandar Simić i Mile Јanjić poručili su da je povlačenje kandidatura za načelnika opštine logičan potez i želja da se u Srebrenici ostvari srpsko jedinstvo.

– I zbog nas i zbog naših pokoljenja, a posebno zbog onih koji su živote položili u njene temelje – kaže Simić.

Јanjić je izjavio da je odustao od kandidature 3. avgusta kada su se srpske političke partije u Srebrenici saglasile da zajednički kandidat za načelnika bude Grujičić.

Podršku Grujičiću prethodno su pružile i sve srpske političke partije.

– Drago mi je što smo danas ukrupnjali ovaj naš tim i što smo svi stali zajedno, jer samo zajedno možemo doprinijeti da mi ovdje koji živimo imamo bolji život, a to sve u cilju da stvorimo bolje uslove za našu djecu i za one koji žele da ostanu i žele da se vrate u našu opštinu – rekao je Mladen Grujičić, kandidat Koalicije Zajedno za Srebrenicu za načelnika opštine Srebrenica.

Simićev i Јanjićev potez je veoma važan, jednako kao i to što su pružili podršku Mladenu Grujičiću, poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

– Mogu da izrazim zadovoljstvo činjenicom da je to tako i da su dali svoju podršku kandidatu Grujičiću koji je sadašnji načelnik opštine. Mislim da je njegovo upravljanje opštinom u posljednje četiri godine unijelo objektivnost u samu Srebrenicu i da ona nije nastavila da bude mjesto okršaja političkih, nego mjesto saradnje – istakao je Dodik.

Pravo glasa na predstojećim izborima u Srebrenici imaće oko 15.000 birača.

(Izvor: rtrs.tv)

FOTO: infobirac.net