Mitrovdan – krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske: Savčić uputio čestitku

REGION

Mitrovdan – krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske: Savčić uputio čestitku

 

Mitrovdan je krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske. Predsjednik Milomir Savčić čestitao je Mitrovdan svim opštinskim i gradskim boračkim organizacijama.


Poštovani saborci,

U ime Boračke oranizacije Republike Srpske i u svoje ime, čestitam Vam krsnu slavu Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan!

Vaš Shooter!

Ovogodišnji Mitrovdan, zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj obilježićemo manje svečano i skromnije nego prethodnih godina, ali ni u ovom trenutku i obilježavanju ne smijemo zaboraviti saborce koji su boreći se uz nas položili živote za Republiku Srpsku. Njihovoj žrtvi i sjenama moramo odati dostojan pomen, a njihovim porodicama moramo iskazati posebno poštovanje i pokazati da ni u ovim teškim danima i vremenima nisu zaboravljene. Svakako da je naša krsna slava prilika da se, ove godine u manjem broju, okupimo i evociramo uspomene na našu slavnu borbu u kojoj smo jedinstveniji kao nikada prije i na žalost kao nikada poslije, izvojevali brojne pobjede, odbranili slobodu i teritoriju srpskog naroda i stvorili Republiku Srpsku.

Uvjeren sam da će nam hrabrost i herojstvo Svetog Dimitrija biti uzor i u borbi protiv opake bolesti koja je zahvatila naš narod i Republiku, ali i da ćemo smoći snage da se i sa tom nedaćom izborimo, kao što smo se sa brojnim nedaćama i problemima izborili mnogo puta do sada. Uvjeren sam da ćemo i iz ove bitke izaći jači i složniji, da ćemo i dalje nastaviti čuvati našu Republiku Srpsku, sve tekovine našeg Odbrambeno-otadžbinskog rata i jedinstvo naše Organizacije.

Poštovani prijatelji, čestitam Vam Mitrovdan, želim da ga proslavite svečano, u skladu sa mogućnostima koje nam dozvoljava epidemiološka situacija, a svima Vama, Vašim saradnicima i porodicama želim dobro zdravlje, sreću i uspjeh u daljem radu.

(Tekst i foto: borackars.net)