Zvornički SŠC „Petar Kočić“ sa školom iz Rume u završnoj fazi vrijednog prekograničnog projekta – cilj opremanje đačkog restorana

ZVORNIK

Zvornički SŠC „Petar Kočić“ sa školom iz Rume u završnoj fazi vrijednog prekograničnog projekta – cilj opremanje đačkog restorana

 

SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika i SSŠ „Branko Radičević“ iz Rume ušli su u završnu fazu vrijednog prekograničnog projekta, a čiji je cilj opremanje specijalizovanog đačkog restorana u zvorničkoj obrazovnoj ustanovi. Kako su na saopštili iz zvorničkog SŠC „Petar Kočić“, od njih je zatražena dodatna dokumentacija o osnivanju škole i broju zaposlenih, kao dopunski podaci u završnim fazama odlučivanja o projektu.

 – Nadamo se da će nam odboriti ovaj projekat koji radimo sa školom iz Rume. Uputili smo dodatnu dokumentaciju, što je potvrda da smo ušli u najuži izbor u okviru prekograničnih projekata. Naš plan je da sredstvima iz ovog projekta, između ostalog, od dvije učionce napravimo specijalizovani đački restoran koji će biti od velikog značaja za kvalitetno izvođenje praktične nastave učenicima ugostiteljske škole, ali i za ostale učenike i samu školu. Mi smo i ranije imali dobre uslove za ugostiteljsku praksu jer smo osposobili jedan kabinet koji smo opremili kroz projekat „Prilika plus“ te sredstvima Gradske uprave, koja nam je ranije pomogla i u opremanju školske kuhinje – istakla je Biljana Pisić, direktorica škole.

Vaš Shooter!

Ona je dodala da su pri samom kraju radovi na pripremi monografije o stogodišnjici srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku.

 – Reportažni, istorijski i dio koji je vezan za biografije učenika i profesora je završen, a sada se radi na grafičkom rješenju, određivanju naziva, nakon čega slijedi lektorisanje i štampanje – zaključila je Pisićeva.

(infobirac.net)