Pri kraju radovi na novom objektu policijske stanice u Vlasenici, iduće godine i video-nadzor

VLASENICA

Pri kraju radovi na novom objektu policijske stanice u Vlasenici, iduće godine i video-nadzor

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač boravio je u radnoj posjeti opštini Vlasenica, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Miroslavom Кraljevićem. Lukač je rekao da je na području Vlasenice stanje bezbjednosti veoma dobro, ali da će ono biti podignuto na još viši nivo ugradnjom video-nadzora koji je planiran za narednu godinu.

Lukač je rekao da se na području ove opštine privodi kraju izgradnja jedne od najboljih policijskih stanica u Republici Srpskoj. On je dodao da će biti potrebno još sredstava da to bude završeno, nakon čega će Vlasenica imati možda i najbolju stanicu u Republici Srpskoj.

 – Veoma ambiciozan projekat je Studentski dom, koji će omogućiti mladim ljudima da se školuju i da dođu novi ljudi, ali i da ostanu ovdje da žive. Načelnik je zaslužan za 30 do 40 projekata koji se ovdje provode. To daje novi impuls Vlasenici da ovdje ljudi dolaze, a ne da odlaze – izjavio je Lukač.

On je dodao da je saradnja načelnika, stanice policije i komandira te stanice Zorana Radivojevića u Vlasenici na veoma visokom nivou.

 – Nema teških krivičnih djela, kriminal i kriminalitet su u opadanju u velikom procentu, čak iznad 40 odsto, što govori da policija dobro radi posao – izjavio je Lukač.

Vaš Shooter!

On je rekao da će na području Vlasenice biti urađen zajednički projekat MUP-a Republike Srpske i opštine – instalisanje video-nadzora, da bi podigli bezbjednost na još viši nivo.

 – Mada je stanje bezbjednosti u ovoj opštini veoma dobro, treba da znamo ko ovdje dolazi, sa kojom namjerom, dobrom ili lošom, da nešto napravi i da mi to možemo u preventivnom smislu spriječiti, a u represivnom smislu, ako već urade neko krivično djelo ili prekršaj, da ih otkrijemo i sankcionišemo. Na taj način obezbjeđujemo svim građanima da ovdje bezbjedno funkcionišu – izjavio je Lukač.

Načelnik Кraljević je rekao da je, zahvaljujući Lukaču, zajedničkim snagama MUP-a, Vlade Srpske i Vlasenice počela izgradnja policijske stanice i da se nada da će ona biti završena za mjesec dana, ako vremenske prilike dozvole.

 – Mi smo obezbijedili projektnu dokumentaciju, Vlada Srpske sredstva i došli smo do toga da krene sa izradom ovog objekta. Virus korona je prolongirao završetak radova, ali smo planirali da za mjesec dana bude završena. Vrijednost projekta je 650.000 КM, veličina oko 700 metara kvadratnih – rekao je Кraljević.

Prema njegovim riječima, jako je bitno da se ova policijska stanica opremi i da Srpska ima opremljenu i jaku policiju imajući u vidu da su ovo turbulentna vremena i da se prije dva dana u Austriji dogodio teroristički napad.

Zahvalivši Lukaču što je posjetio Vlasenicu, on je rekao da je uvjeren da će u naredne četiri godine Vlasenica ući u red razvijenih opština i biti završeni započeti projekti poput, između ostalih, Igrišta i Studentskog doma.

(Izvor: opstinavlasenica.org)