Grujičić: Banja Guber je budućnost Srebrenice

SREBRENICA

Grujičić: Banja Guber je budućnost Srebrenice

 

Aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić rekao je da je Banja Guber budućnost Srebrenice i Republike Srpske, gostujući na televiziji ATV u emisiji Dosije.

 – Već smo ranije uradili ispitivanje voda i što je važno, vode Guber nisu promijenile kvalitet i ljekovitost i to je prvi korak. Drugi korak koji je u toku jeste studija izvdljivosti, a treći je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa jer postoje privatna lica koja tu imaju objekte – istakao je Grujičić.

U šetalište Guber uložena su značajna sredstva, a prema riječima Grujičića uloženo je više stotina hiljada KM u samu afirmaciju i sanaciju šetališta.

 – Prije nekoliko dana završena je sanacija kaldrme, obnovili smo klupe, u planu je postavljanje vanjske teretane, a tu smo otvorili i restoran što se pokazao kao najbolji potez jer dolaze ljudi na ovo šetalište – kaže Grujičić.

Grujičić je istakao da se u pokretanje Banje Guber ušlo zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske.

Institut Miroslav Zotović iz Banjaluke, u okviru kojeg je već pokrenuto nekoliko banja koje danas rade, je nosilac projekta Specijalne bolnice Banja Guber, koji će se realizovati za najaviše dvije godine, potvrdio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodiku u nedavnoj posjeti Srebrenici.

Stavljanje u upotrebu voda Guber, ili pokertanje Banje Guber, nesicrpna je tema punih 25 godina iako je nakon završetak rata dio pogona Banje Guber radio.

Vaš Shooter!

Ostaje nada malobrojnih Srebreničana da će za dvije godine konačno doći do pokretanje ovog potencijala i time vraćanja života u ovu varošicu ili još obećanja do Opštih izbora 2022.

(Izvor: esrebrenica.ba)