Vlasenica: Saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije, zabranjeno kretanje u grupama većim od 5 lica

VLASENICA

Vlasenica: Saopštenje Opštinskog štaba za vanredne situacije, zabranjeno kretanje u grupama većim od 5 lica

 

Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasenici na jučerašnjoj sjednici konstatovao je da je na području ove opštine povećan broj osoba pozitivnih na virus korona, samim tim i osoba koje se nalaze u izolaciji, kao i da je generalna situacija u vezi sa pandemijom COVID-19 ozbiljna i složena, te da vlasenički Dom zdravlja funkcioniše u punom kapacitetu u službi građana.

Štab apeluje na sva lica koja imaju određene simptome da se obrate porodičnom ljekaru, kako bi bile preduzete obavezne mjere prevencije, koje podrazumijevaju stavljanje članova porodice pod ljekarski nadzor.

Кomandant štaba izdao je naredbu za pojačane kontrole Кomunalne policije i nadležnih inspekcija, što podrazumijeva dvadesetčetvoročasovni nadzor i kontrolu poštovanja mjera, kao i sankcionisanje nepoštovanja mjera i naredbi, uz asistenciju Policijske stanice Vlasenica.

Zabranjuje se kretanje u grupama većim od pet lica.

Obavezno je nošenje zaštitne maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Nastava u obrazovnim ustanovama odvijaće se u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, sve dok epidemiološka situacija to dozvoljava. U suprotnom, škole će biti zatvorene.

Za učenike iz naselja Dragasevac obustavlja se pohađanje nastave u narednih sedam dana.

Štab je donio zaključak da će za učenike koji spadaju u rizične kategorije, odnosno imaju hronična oboljenja i koji mogu imati ozbiljne zdravstvene posljedice usljed virusa korona, biti organizovana onlajn nastava.

(Izvor: opstinavlasenica.org)