Održana 37. redovna sjednica Skupštine grada

ZVORNIK

Održana 37. redovna sjednica Skupštine grada

 

Odbornici su na jučerašnjoj sjednici usvojili Odluku o ustupanju stambenog prostora, bez naknade, na privremeno korišćenje i upravljanje školi „Sveti Sava“ Zvornik u područnom odjeljenju Divič. Stan je ustupljen na osnovu zahtjeva zvorničke osnovne škole, a radi rješavanja stambenog pitanja radnika škole, kao službeni stan.

Danas je usvojen i Program rada zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara, parkova, prigradskih naselja i lokalnih puteva na teritoriji grada Zvornika za 2021. godinu. Njime je obuhvaćena kompletna organizacija radova iz oblasti zimskog održavanja, gradskih ulica, trotoara, javnih površina ulica u prigradskim naseljima, kao i lokalnih puteva na teritoriji grada Zvornika u periodu od 1. januara do 15. aprila 2021. godine i od 15. novembra do 31. decembra 2021. godine, u zavisnosti od vremenskih uslova. Ukoliko dođe do potrebe za intervencijom zbog pojave poledice i sličnih vremenskih neprilika intervenisaće se i prije i poslije ovog termina.

U Izvještaju o uspjehu učenika u školskoj 2019/20. godini i upisa učenika u osnovnim i srednjim školama za školsku 2020/21. godinu navedeno je da ukupan prosječni uspjeh osnovaca 4,2, a u SŠC „Petar Кočić“ 4,23 i u TŠC 3,87 i svi su veći u odnosu na prethodnu školsku godinu. Između ostalog rečeno je da su sve škole uspješno obavile upise učenika u prvi razred.

Skupština je usvojila i informacije o usvojenom Programu rada Tehničkog školskog centra i Srednjoškolskog centra „Petar Кočić“ za 2020/21. školsku godinu. Načelnik Odjeljenja za privredu i društvenu djelatnost Darko Stefanović napomenuo je da se programi rada svake godine usvajaju jednoglasno, istakavši da ove dvije srednje škole jako dobro rade i da su direktori koji dobro obavljaju svoj posao na respektabilan nivo podigli obrazovanje u njima.

Vaš Shooter!

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u zvorničkim školama, on je istakao da određeni broj učenika imaju potvrđen virus korona i u izolaciji su, ali da se radi o jako malom procentu.

 – Na posljednjoj sjednici Gradskog štaba rečeno je da je to manje od jedan posto, kao i da se virus ne prenosi u odjeljenju, nego da se djeca zaraze na nekom drugom mjestu. U školama se svi pridržavaju epidemioloških mjera – rekao je Stefanović.

Vaš Shooter!

Na današnjoj sjednici usvojene su i odluke o kupovini zemljišta k.p. br 2828/465 i k.p. br 2875/1 КO Čelopek, jer su na istim izgrađeni pristupni putevi za naselja, te Odluka o kupovini zemljišta k.p. br 7011/9 i k.p. br. 7012/1 КO Zvornik radi proširenja groblja u Кarakaju. Donesene su i Odluka o zamjeni zemljišta k.p. br 148/4, 148/12 i 148/16 КO Tabanci za zemljište 148/9 КO Tabanci, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o učešću u zajedničkoj izgradnji više porodičnog stambenog-poslovnog objekta u Zvorniku.

Odbornici su za v.d. direktora Turističke organizacije grada Zvornika imenovali Ivanu Đokić Milanović do okončanja postupka javne konkurencije.

(Izvor: gradzvornik.org)