U napadu u Beču četvoro ubijenih, 17 povrijeđenih

SVIJET

U napadu u Beču četvoro ubijenih, 17 povrijeđenih

 

Broj osoba koje su poginule u sinoćnjem terorističkom napadu u Beču povećao se jutros na četiri. Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, jedna žena starosti između 40 i 50 godina preminula je jutros na klinici u 16. bečkom okrugu.

Teroristički napad tako je koštao života dve žene i dva muškarca. Policija je ubila i jednog napadača, za kojeg se tvrdi da je simpatizer Islamske države. Portparol policije Harald Seres rekao je da policija polazi od toga da je bilo maksimalno četiri napadača, ali ukazuje da je istraga u toku, prenosi Tanjug.

Broj osoba koje su povrijeđene u terorističkom napadu u Beču porastao je na 17. Tokom noći bilo je reči da je 15 osoba prevezeno u bečke bolnice sa povredama iz vatrenog oružja i da je sedam sa teškim povredama.

Jutros je portparol Udruženja bečkih bolnica Kristof Miro saopštio agenciji APA da su bečke bolnice primile 17 povređenih osoba, od kojih najmanje šest sa težim povredama. Među teže povređenima je i jedan policajac, koji je i dalje kritično, ali stabilan i koji se nalazi na intenzivnoj njezi.

Pretresi i hapšenja

Austrijska policija je nakon terorističkog napada koji se dogodio sinoć u centru Beča, u kojem su poginule tri osobe i jedan napadač, sprovela pretres više stanova i uhapsila više osoba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je jutros da je sproveden pretres više stanova iz okruženja ubijenog napadača. Takođe, kako je rečeno agenciji APA, više osoba je uhapšeno.

Beč se vraća normalnosti, ali vlada strah

U Beču se, nakon sinoćnjeg terorističkog napada u kojem su stradale tri osobe, i ubijen jedan napadač, jutros život oprezno vraća u normalu, ali među građanima vlada strah.

 – Jasno se vidi da vlada strah. Mnogi ljudi su uplašeni i posle ovoga nije uopšte prijatno izaći iz kuće – rekao je za Tanjug Bečlija srpskog porijekla Saša Božinović.

Božinović, koji je jutros od pet sati počeo da radi, kaže da se oseća napetost i neverica šta se dogodilo. Prenio je da su počele polako da se pune ulice Beča ljudima koji odlaze na posao.

Vaš Shooter!

 – Nije prijatno znati da je grad u kojem živite postao meta terorista. Beč je bio do sada namirniji i najbezbjedniji grad Evrope i sveta i niko nije verovao da ovako nešto može da se desi – kazao je potpredsjednik Srpskog kulturnog centra „Stevan Mokranjac” iz Beča. Ukazao je da građani, kao i on sam, prate sve vesti kako bi saznali šta se desilo i šta se dešava.

(Izvor: politika.rs)