U Lokanju počeli radovi na izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica

ZVORNIK

U Lokanju počeli radovi na izgradnji vodovoda Lokanj-Pilica

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je u Lokanju prisustvovao početku radova na izgradnji vodovodnog sistema Lokanj-Pilica u vrijednosti oko 2.200.000 КM.

On je istakao da je ovo posljednja faza vodovoda „Sjever“, projekta koji je započet prije sedam, osam godina i zahvaljujući kojem je više mjesnih zajednica već dobilo vodu.

 – Ovim radovima obezbijedićemo napajanje gradskom vodom, dnevno kontrolisanom, bez redukcija, za veliki dio Lokanja i veliki dio Pilice, odnosno za oko 300 domaćinstava. Ovo je kraj za koji sam i sam emotivno vezan i danas se posebno osjećam. Želim da se ovaj projekat što prije završi i da krenemo u nove. Lokanj zaslužuje i više i ovo je jedan od koraka kojim želimo da to ispravimo – rekao je gradonačelnik koji je izrazio očekivanje da će ovakvih i sličnih događaja biti češće.

Ozvaničenje početka radova organizovano je kod škole u Lokanju polaganjem glavnog distributivnog cjevovoda prema rezervoaru u Gornjem Lokanju.


Dragiša Кrstić ispred izvođača radova „Кeso promet“ d.o.o. Zvornik istakao je da je dužina distributivnog cjevovoda 17.000 metara, te da će biti izgrađen i rezervoar, pet pumpnih stanica i jedna rasteretna komora.

Mještanin Neđo Jović rekao je da je vodosnabdijevanje u selu veliki problem, te da se stanovnici snalaze tako što vodu dovoze prevoznim sredstvima do svojih kuća.

Vaš Shooter!

 – Što se tiče vode potpuno smo ugroženi, a ja je svaki drugi dan sa traktorom dovozim u cisternama za svoje domaćinstvo. Ovo selo je poveliko, ljudi drže stoku, bave se poljoprivredom i zato nam je bitno da se ovo što prije završi. Zahvaljujem se gradonačelniku i želim da se ovaj plan što prije uspješno završi. Кad bih dobio vodu kao da sam dobio stan u Beogradu – poručio je Jović.

(Izvor: gradzvornik.org)