Marija Jokić i Amila Šahbegović na spisku kadetske tekvondo reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo

ZVORNIK

Marija Jokić i Amila Šahbegović na spisku kadetske tekvondo reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo

Evropsko kadetsko prvenstvo u tekvondou biće održano 12. i 13. decembra u Sarajevu, a na spisku reprezentacije BiH za ovo takmičenje gotovo izvjesno će se naći Marija Jokić i Amila Šahbegović iz TKDK ,,Zvornik”.

Na nedavno održanom prvenstvu BiH u Zenici takmičari iz Zvornika osvojili su sedam medalja od čega četiri zlata. Ovo takmičenje je kadetima praktično bilo kvalifikaciono za plasman na Evropsko prvenstvo, a Marija Jokić i Amila Šahbegović su bile prve u svojim kilažnim kategorijama. 

Prvo okupljanje reprezentacije BiH je zakazano za 7. i 8. novembar u sarajevskom hotelu ,,Holivud”, gdje će biti odrađeno nekoliko treninga. 

– Ovo Evropsko prvenstvo dočekujemo u specifičnim uslovima zbog korona virusa, ali se nadamo da ćemo potpuno spremne dočekati ovo takmičenje. Očekujem da na pravi način prezentujem svoj klub, grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu na ovoj smotri evropskog tekvondoa, te da pokušamo ostvariti dobar rezultat – rekla je Marija Jokić prvakinja BiH u kategoriji preko 59 kilograma, koja je drugu godinu zaredom prvak BiH i po drugi put će učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Sjajnim nastupom na prvenstvu BiH, Amila Šahbegović je osigurala mjesto u reprezentaciji i po prvi put će se pojaviti na okupljanju nacionalnog tima.

– Zaista mi je velika čast što ću se pojaviti na okupljanju reprezentacije BiH i nadam se da ću učestvovati na Evropskom prvenstvu po prvi put u karijeri. To je za mene veliki podstrek da u budućnosti radim još jače i nastavim sa dobrim rezultatima – rekla je Amila Šahbegović prvakinja BiH u kategoriji do 41 kilograma. 

Trener TKDK ,,Zvornik” Mladen Ristić nije krio zadovoljstvo činjenicom da su dvije takmičarke iz njegovog kluba na spisku reprezentacije BiH. 

– Rijetki su klubovi iz našeg grada koji mogu da se pohvale da imaju dva učesnika na Evropskom prvenstvu i to drugu godinu zaredom, što je dokaz našeg dobrog rada koji zahtijeva veliko odricanje. Potajno se nadamo dobrom rezultatu, a ljudski je da se nadamo možda i nekoj od medalja. Najbolji smo klub u Republici Srpskoj na prvenstvu BiH i sigurno je da želimo da i u budućnosti ostane tako – rekao je Ristić.

infobirac.net