Nektar OK fest karavan stiže u Zvornik

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Nektar OK fest karavan stiže u Zvornik

 

 

OK team će u saradnji sa Domom omladine Zvornik u terminu od 5. do 6. novembra realizovati sadržaje i program Nektar OK Fest karavana.

Riječ je o projektu koji je OK team pokrenuo sa namjerom i željom da što kvalitetnije promoviše planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te u partnerstvu na institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvori kvalitetan kulturni sadržaj koji će istovremeno vratiti program i publiku u ove ustanove. Namjera istoga je da „probudi“ i „osvježi“ kulturne sadržaje u našoj zemlji, koji su gotovo upotpunosti obustavljeni tokom većeg dijela 2020. godine, zbog posljedica pandemije korona virusa.

Stanice Nektar OK Fest karavana su one sredine iz kojih dolazi najveći broj posjetilaca na Tjentište, kako bi im na taj način pružili zahvalnost za ukazano povjerenje tokom 6 godina postojanja festivala, ali i kako bi im u vrijeme krize izazvane pojavom korona virusa donijeli dašak Tjentišta i festivala u njihov grad. Kompletan program sprovodi se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su u trenutku realizacije istoga na snazi.

Nakon Foče, gdje je projekat uspješno realizovan sledeća stanica je Trebinje, u kojem će karavan boraviti 31. oktobra i 1. novembra.

Program u Domu omladine Zvornik započeće u četvrtak 5. novembra u 18:00, projekcijom filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva. Riječ je o dokumentarnom filmu o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao muziku i postao simbol slobodnog mišljenja i zdravog razuma – Branku Črnac Tusti, frontmenu benda KUD Idijoti. Od 20:00 očekuje nas projekcija filma „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića  sa elementima igranog filma.

Sutradan, u petak 06. novembra u 19:30 biće i zvanično otvorena izložba fotografija „OK Fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića. Nakon svečanog otvaranja, od 20:00 u očekuje nas koncert Combine Quartet-a, muzičkog sastava koji njeguje jazz muziku, sa željom da pomire tradicionalno i moderno, a da u tome pronađu svoj stil i pravac.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti u Domu omladine Zvornik od 01. novembra.

Nektar OK Fest karavan na putu kroz BiH prate prijatelji događaja Sarajevski kiseljak i voda Sara.


Ne propustite zanimljive sadržaje koji donosimo u vaš grad. Pridružite se Nektar OK Fest karavanu, prisjetimo se najljepših momenata sa Tjentišta, i pripremimo se za novo zajedničko druženje i poglavlje Nektar OK Festa 2021, koje nas očekuje 16/17/18 jula 2021. u Nacionalnom parku Sutjeska.

(infobirac.net)