Međunarodni karate turnir „Zvornik open 2020“

BORILAČKI SPORTOVI

Međunarodni karate turnir „Zvornik open 2020“

 

Karate klub „Sensei” ove godine će po šesti put organizovati Međunarodni karate turnir „Zvornik open 2020“.

 – Ova godina je teška kako za sve ostale tako i za sport te ćemo se morati pridržavati svih mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske – rekao je trener Vojin Marjanović.

Ističe, da će se voditi računa o distanci, higijeni, kao i mjerenju temperature.

 – Takmičenje će biti znatno manjeg obima, bez prisustva publike, sa manje takmičara i na dva tatamija. Po grupama od najmlađih učesnika, kate i borbe pojedinačno, zatim starije uzrasne kategorije kadeti, juniori i mlađi seniori – kaže Marjanović.

Što se tiče učesnika, dolazak je potvrdilo 20 klubova, te se očekuje oko 200 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Karate klub Sensei nastupiće sa 60 takmičara.

 – Imaćemo dvije ekipe, jednu u  katama, drugu u borbama i očekujemo veliki broj medalja – poručuju iz kluba i podsjećaju da domaćin ne ulazi u borbu za generalni plasman.

Generalni pokrovitelj turnira je kabinet predsjednika Republike Srpske, Ministarstvo za omladinu i sport, Ministarstvo civilnih poslova i Gradska uprava Zvornik. Iz kluba Sensei se zahvaljuju pokroviteljima i sponzorima i očekuju da će turnir proteći u fer i sporstkoj atmosferi.

Međunarodni karate turnir održaće se u nedjelju 1. novembra u Rekreativno-sportskom centru u Zvorniku.

(infobirac.net)