Vlasenica: Potpisani ugovori sa korisnicama Programa podrške marginalizovanim grupama

VLASENICA

Vlasenica: Potpisani ugovori sa korisnicama Programa podrške marginalizovanim grupama

 

U okviru USAID Programa podrške marginalizovanim grupama, u Vlasenici su potpisani ugovori sa korisnicama iz opština Vlasenica i Milići. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević potpisao je ugovore sa šest korisnica sa područja ove opštine, koje će biti podržane u razvijanju vlastitih biznisa.

On je iskazao zahvalnost USAID-u jer je prepoznao nastojanja Vlasenice da pomogne marginovalizovanim grupama, a naročito ženama, i uvrstio ih u ovaj projekat.

 – Кroz razne projekte koje smo mi dosada nudili, Vlasenica ima oko 200 korisnika, od toga je 160 žena, što znači da smo se mi maksimalno potrudili da pomognemo ovu kategoriju, odnosno žene. One su se pokazale kao odgovorne u svakom poslu. Cilj nam je da osnažimo ruralna područja, kao i sam grad Vlasenicu. Bitno je da se ljudima da šansa, podrška, a na njima je da rade što bolje. Lokalna zajednica treba da prati šta oni rade i na koji način možemo da im pomognemo. Veoma je važno da će, čak i u ovim uslovima, žene Vlasenice koje su ušle u ovaj projekat, sigurno naći pravi put da riješe svoja životna pitanja – kazao je načelnik opštine Vlasenica.

Za potrebe Programa podrške marginalizovanim grupama, odnosno razvoju biznisa marginalizovanih žena u Vlasenici, kreiran je zajednički fond od 60.000 КM, za koji su opština Vlasenica i USAID izdvojili po 30.000 КM. Iznos pojedinačnog granta za korisnice iz Vlasenice je 10.000 КM.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Ada Hamidović, predstavnica USAID Programa podrške marginalizovanim grupama.

Pored Vlasenice i Milića, u Program podrške marginalizovanim grupama uključeni su Osmaci, Bratunac, Modriča, Srebrenik, Gračanica, Čapljina i Jajce.

(Izvor: opstinavlasenica.org)