Supertalentovana 13-godišnja reprezentativka BiH Milica Dragičević iz Zvornika potpisala ugovor za ŽKK ,,RMU Banovići”

ZVORNIK

Supertalentovana 13-godišnja reprezentativka BiH Milica Dragičević iz Zvornika potpisala ugovor za ŽKK ,,RMU Banovići”

 

Supertalentovana 13-godišnja reprezentativka Bosne i Hercegovine Milica Dragičević iz Zvornika potpisala je svoj prvi profesionalni ugovor, a karijeru će nastaviti u ŽKK ,,RMU Banovići”.

Njene igre u protekloj sezoni primjetila je predsjednica, te trener svih omladinskih selekcija ŽKK ,,RMU Banovići” Jasna Sliško koja je kao selektor pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine pratila razvoj i sam košarkaški napredak Milice Dragičević.

– Jeste, danas je poseban i veliki dan za naš kolektiv jer prvi put u istoriji kluba potpisujemo jedan profesionalni ugovor za igračicu koja ima 13 godina i koja će u našem kolektivu ostati do svog punoljetstva, a po mogućnosti i nakon toga. Raduje me činjenica da je u našem kolektivu igračica za koju su se otimali mnogi veliki klubovi kako Bosne i Hercegovine tako i susjedne nam zemlje Srbije, te Mađarske odakle znamo da dolaze mnogi euroligaški klubovi. Milica će imati priliku da napreduje,radi i uživa sa svojim vršnjakinjama te svakako svojim igrama plijeni čitavom Bosnom i Hercegovinom i šire – istakla je Jasna Sliško.

Svojim igrama Milica Dragičević je pokazala da posjeduje veliki talenat i svakako joj je mjesto u trostrukom prvaku države (seniorski tim).

U novom klubu su joj poželjeli toplu dobrodošlicu, ali i u Banoviće koji su sportski i rudnički grad, gdje se poštuje i cijeni razvoj i napredak sporta.

– Njene nastupe očekujem već u narednim utakmicama seniorskog tima, te se zahvaljujem treneru Milice Dragičević Deanu Gajiću iz ŽKK,,Zvornik Basket” što je odabrao upravo nas za usavršavanje ovog bisera i naravno veliki izazov je bio pred samim roditeljima, veliko im hvala istakla je predsjednica ŽKK,,RMU Banovići” Jasna Sliško.

Mlada košarkašica je zadovoljna uslovima i činjenicom da će karijeru nastaviti u jednom od najboljih BiH klubova.

– Od srca se zahvaljujem na ukazanoj prilici i šansi koju su mi pružili ljudi iz Banovića. Ovo će za mene će biti jedno novo iskustvo u radu i nadam se da ću se formirati kao kosarkašica, ali prije svega kao čovjek. Radujem se unaprijed što ću imati priliku da sarađujem sa vrhunskim trenerima i pokušaću da dam sve od sebe kako bih ispunila očekivanja. Košarka je za mene više od sporta, vječna ljubav prema lopti i terenu i imam izuzetnu želju da se pokažem i dokažem i dalje kao čovjek i igrač u toj igri – rekla je Milica Dragičević.

Roditelji košarkaškog bisera iz Zvornika se nadaju da su napravili pravi potez za njenu karijeru.

– ŽKK ,,RMU Banovići” posjeduje najbolje uslove za Milicin dalji razvoj i napredak. Radi se o ozbiljnom klubu, višegodišnjem prvaku BIH, učesniku WABA lige i klubu koji se nalazi na sat vremena od Zvornika, što je bilo mnogo bitno jer Milica ima samo 13 godina – istakli su roditelji Darko i Milijana Dragičević.

infobirac.net