Zvorničanin došao do podataka sa tuđe platne kartice, novac prebacio u kladionicu, jedan dio podigao, drugim se kladio

CRNA HRONIKA ZVORNIK

Zvorničanin došao do podataka sa tuđe platne kartice, novac prebacio u kladionicu, jedan dio podigao, drugim se kladio

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala B.D. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Neovlašteno korištenje ličnih podataka“ i „Кrađa“ .

Naime, lice B.D. se sumnjiči da je početkom mjeseca maja 2020. godine, došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, te zloupotrebom njenih ličnih podataka neovlašteno ušao u tuđu zaštićenu kompjutersku bazu podataka, sa namjerom da korištenjem tih podataka za sebe ili drugoga pribavi korist ili da drugome nanese štetu, prilikom čega je elektronskim putem izvršio transfer novca na elektronsku platformu jedne kladionice u Zvorniku, nakon čega je dio novca koji je prebacio sa kartice podigao u poslovnici te kladionice u Zvorniku, a dio novca je potrošio na sportska klađenja.

Osumnjičeni se tereti da je na ovaj način pričinio materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od oko 1.520 КM.

Policijska uprava Zvornik apeluje na građane da ukoliko primijete da im nedostaje platna kartica ili da primijete neregularnosti na svom bankovnom računu, o tome odmah obavijeste svoju banku, kako bi se na vrijeme spriječilo daljnje neovlašteno korištenje i svaki drugi vid mogućih zloupotreba.

(PU Zvornik)