Opština Vlasenica nabavila novo vozilo za prevoz učenika

VLASENICA

Opština Vlasenica nabavila novo vozilo za prevoz učenika

 

Vlasenički Srednjoškolski centar Milorad Vlačić je bogatiji za još jedno prevozno sredstvo, kojim je u potpunosti riješen problem prevoza učenika.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević uručio je ključeve kombija „fijat“ Ilinki Ninić, vršiocu dužnosti direktora vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“.

Кraljević je rekao da je kombi sa devet sjedišta i da su u ovom momentu učenicima, osim ovog prevoznog sredstva, na raspolaganju i dva autobusa sa po 20 mjesta, te još jedan autobus sa 33 mjesta, čime je u potpunosti riješen problem prevoza đaka iz udaljenih mjesta ili iz drugih opština.

On je dodao da je Vlasenica opština koja u potpunosti snosi troškove prevoza đaka, koja razmišlja o budućnosti i stimulisanju učenika koji dolaze u školu.

Ninićeva je zahvalila načelniku i opštinskoj upravi za ovu vrijednu donaciju. Ona je rekla da je sa dva vozila koja su nedavno nabavljena uveliko olakšan prevoz đaka, a rasteretili su i osnovnu školu koja je prevozila 84 učenika iz opština Milići i Šekovići.

 – Ovaj kombi će imati višestruku namjenu, jer, osim za prevoz đaka iz okolnih mjesta, koristiće i za odlazak učenika na stručne ekskurzije – navela je Ninićeva.

Nabavkom kombija kompletiran je vozni park obrazovnih ustanova u Vlasenici i riješen problem prevoza 143 učenika u vlaseničkom srednjoškolskom centru.

Za nabavku vozila iz opštinskog budžeta izdvojeno je 48.000 КM.

(Izvor: opstinavlasenica.org)