SŠC „Petar Kočić“: Serveri za bankarsko poslovanje, donacija MKF „Partner“

ZVORNIK

SŠC „Petar Kočić“: Serveri za bankarsko poslovanje, donacija MKF „Partner“

 

Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ dobiće dva server uređaja koji će olakšati izvođenje nastave iz oblasti bankarskog poslovanja, a koji su donacija Mikrokreditne fondacije „Partner“.

Direktorica škole Biljana Pisić se zahvalila „Partneru“ što su za donaciju, pored ostalih, izabrali ovu školu istakavši da će im sada biti olakšana redovna i praktična nastava.

– Mi smo i ranije imali donacije MKF „Partner“ te smo zaista prezadovoljni koliko pomažu obrazovanje. Ova oprema je važna i za izvođenje praktične nastave, a upravo su sredinom ove sedmice direktori srednjih škola imali obuku o unapređenju kvaliteta nastave u stručnim školama. Predavači su nam bili Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske i Radovan Živković, ekspert iz ove oblasti. Oni su ukazali da direktori treba da budu koordinatori između učenika i preduzeća u smislu što boljeg odvijanja praktične nastave. Isto se odnosi i za praktičnu nastavu u školama tako da nam je ova donacija u tom pogledu još značajnija – istakla je Pisićeva koja je bila dio grupe direktora srednjih stručnih škola koji učestvuju na seminaru o jačanja kompetencija menadžera u školama za efikasno upravljanje kvalitetom u ovim obrazovnim ustanovama.

(infobirac.net)