U Srpskoj 387, Zvorniku 16, Milićima tri, Bratuncu i Vlasenici po jedna novozaražena osoba

REGION ZVORNIK

U Srpskoj 387, Zvorniku 16, Milićima tri, Bratuncu i Vlasenici po jedna novozaražena osoba

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 963 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 387 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 196 muških i 191 ženskoj osobi, od kojih je 92 mlađe, 253 srednje i 42 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 127 osoba je iz Banjaluke, 48 iz Pala, 35 iz Bijeljine, 21 iz Trebinja, 16 iz Zvornika, 15 iz Teslića, po 12 iz Gradiške i Foče, 11 iz Laktaša, 10 iz Sokoca, po devet iz Doboja i Srpca, osam iz Bileće, po pet iz Кozarske Dubice, Lopara i Nevesinja, po četiri iz Prijedora i Čelinca, po tri iz Ribnika, Milića i Novog Grada, po dvije iz Istočne Ilidže, Berkovića, Кneževa, Кotor Varoša i Novog Goražda i po jedna iz Bratunca, Broda, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Кrupe na Uni, Modriče, Mrkonjić Grada, Petrova, Prnjavora, Rogatice, Ugljevika i Šipova.

U kovid odjeljenju zvorničke bolnice je 14 pacijenata tako da su kapaciteti za bolesnike sa kovid-19 potpuno popunjeni. Iz Zvornika je 12 i po jedan iz Milića i Bratunca. Težak oblik bolesti imaju dva pacijenta. Svi su i na terapiji kiseonikom.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca srednje i starije životne dobi iz Doboja, Banjaluke i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 12.712 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 348 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 7.631 osoba, a testirano je ukupno 92.826 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 354, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 125, a u opštim bolnicama 229.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 6.340 osobe, a nadzor je završen kod 65.649 osoba.

(infobirac.net)