Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Branjevo

ZVORNIK

Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Branjevo

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisao je sa Petkom Jokićem, predstavnikom kompanije „Кeso gradnja“, ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Branjevo. Ovo je dio većeg projekta, odnosno „Završetak kanalizacione mreže i postavljanje prečistača otpadnih voda u MZ Branjevo“ kojeg grad Zvornik realizuje sa Češkom razvojnom agencijom u vrijednosti od dva miliona maraka.

Memorandum o razumijevanju potpisan je u junu 2020. godine. Češka razvojna agencija osiguraće svu opremu, materijal i projekat za prečistač, dok je grad Zvornik u obavezi da obezbijedi sredstva za izvođenje radova, skladištenje materijala i lokaciju za prečistač. 

Vaš Shooter!

Gradonačelnik Zvorinka Zoran Stevanović istakao je ovim povodom da će mještani najnaseljenije zvorničke mjesne zajednice biti prvi iz vangradske sredine koji će dobiti uređenu kanalizacionu mrežu sa prečistačem najmodernije tehnologije. 

 – Vlada Češke obezbjeđuje opremu, a naša obaveza je da obezbijedimo izvođača radova, lokaciju za skladištenje materijala i zemljište za skladištenje otpadnih voda. Zahvalni smo Češkoj Republici na ovoj pomoći. Izvođač je do sada sve svoje poslove uradio kvalitetno i na vrijeme te se nadamo da će tako biti i na ovom projektu – rekao je Stevanović.

Petko Jokić, predstavnik izvođača radova, istakao je da je vrijednost radova koje finansira lokalna uprava 962.000 KM, a za 15 dana će početi sa radovima dok je rok za završetak 365 dana. 

 – Mi ćemo izvoditi zemljane i montažerske radove. Ukupna dužina mreže je 33 kilomatra, primarnog i sekundarnog voda – rekao je Jokić.

(infobirac.net)