Ljekari UKC-a Republike Srpske u posjeti JZU „Bolnica Zvornik“

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Ljekari UKC-a Republike Srpske u posjeti JZU „Bolnica Zvornik“

 

Zvorničku bolnicu danas su posjetili prof. dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane i dr Milka Jandrić, šef Odjeljenja intenzivne medicine za kovid pacijente u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

U sklopu posjete obišli su kovid odjeljenje i respiratornu ambulantu JZU „Bolnica Zvornik“ kako bi sa svojim kolegama u Zvorniku podijelili iskustva u liječenju pacijenata oboljelih od virusa korona.

Direktor zvorničke bolnice Ivan Popović izrazio je zahvalnost povodom posjete doktora iz UKC-a.

 – Prof. dr Peđa Kovačević i dr Milka Jandrić svakodnevno na intenzivnoj njezi liječe najteže slučajeve zaraze kovid virusom i njihovo iskustvo koje su danas podjelili sa nama ima izuzetan značaj za dalji rad kovid odjeljenja u Zvorniku i na tome sam im neizmjerno zahvalan. U skladu sa njihovim preporukama izvršićemo reorganizaciju kovid odjeljenja, kako u prostornom, tako i u kadrovskom smislu. Zvornik je, nažalost, trenutno jedan od najteže pogođenih gradova novim talasom virusa korona u Republici Srpskoj pa ću iskoristiti ovu priliku da uputim apel našim sugrađanima da poštuju preventivne mjere jer će na taj način najviše pomoći kako sebi tako i zdravstvenim radnicima koji svakodnevno pružaju nadljudske napore da pomognu svima onima koji se jave u našu ustanovu – rekao je Popović.

Vaš Shooter!

(Izvor: JZU „Bolnica Zvornik“)