U Zvorniku 10, Vlasenici dvije, Srebrenici jedna – u Srpskoj danas ukupno 177 novozaraženih osoba

REGIJA BIRAČ VLASENICA ZVORNIK

U Zvorniku 10, Vlasenici dvije, Srebrenici jedna – u Srpskoj danas ukupno 177 novozaraženih osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 510 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 177 osoba u Republici Srpskoj.

Vaš Shooter!

Radi se o 97 muških i 80 ženskih osoba, od kojih je 47 mlađe, 120 srednje i 10 osoba starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 93 osobe su iz Banjaluke, 15 iz Gradiške, 13 iz Prijedora, 10 iz Zvornika, sedam iz Čelinca, po šest iz Laktaša i Srpca, pet iz Bijeljine, po tri iz Кozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Šipova, po dvije iz Vlasenice, Кotor Varoša i Novog Grada i po jedna iz Vukosavlja, Кneževa, Modriče, Prnjavora, Rogatice, Srebrenice i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dvije žene i muškarcu starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 11.557 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 337 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 7.443 osoba, a testirano je ukupno 89.613 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 265, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 99, a u opštim bolnicama 170.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.462 osoba, a nadzor je završen kod 63.894 osobe.

(infobirac.net)

FOTO: Zvornik – pogled sa tvrđave, ilustracija – infobirac.net