Pištolj „RS9 vampir“ Tehničkog remonta Bratunac tražen i u Namibiji

BRATUNAC REGIJA BIRAČ ZANIMLJIVOSTI

Pištolj „RS9 vampir“ Tehničkog remonta Bratunac tražen i u Namibiji

 

Serijska proizvodnja poluautomatskog pištolja „RS9 vampir“ u hangarima Tehničkog remonta Bratunac (TRB) uveliko traje, a više od 2.000 komada trebalo bi do kraja godine da bude isporučeno Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Istakao je to za „Glas Srpske“ generalni direktor i vlasnik TRB Slavenko Ristić podsjetivši da su ovi pištolji u potpunosti konstruisani i napravljeni u ovom preduzeću.

Vaš Shooter!

– Nastojimo svaki mjesec odvojiti 50 ili 100 pištolja za civilno tržište. Interesovanje za našim pištoljima je veliko, kako na domaćem tržištu, tako i u Srbiji, Crnoj Gori i Namibiji. Međutim, malo kasnimo sa svime jer kao i ostale kompanije mnogo zavisimo od uvoza sirovine, a pandemija virusa korona nas usporava – kazao je Ristić, naglasivši da će uprkos svim poteškoćama TRB u iduću godinu ući još spremniji za nove poslovne poduhvate.

Ristić ističe da za svim proizvodima TRB u namjenskoj industriji vlada veliko interesovanje kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

–  U toku je i sklapanje novih šest vozila „despot“. Plan je da ih predstavimo na paradi povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske ukoliko epidemiološka situacija dozvoli. Dogovorili smo aranžmane sa Egiptom, gdje već u decembru na sajmu treba da prestavimo naša oklopna vozila, ali je za sada sve prolongirano zbog pandemije i čekamo da vidimo šta će se dešavati. Radimo na unapređenju vozila – rekao je Ristić.

Dodao je da ova kompanija koja svoju prodajnu mrežu gradi na temeljima bivše jugoslovenske namjenske industrije ulaže mnogo u unapređenje svojih proizvoda.

– Unapređujemo liniju za proizvodnju municije i uskoro planiramo naše proizvodne kapacitete predstaviti i Ministarstvu odbrane BiH. Nadamo se da ćemo naići na razumijevanje, te da će i BiH prepoznati proizvode nastale u Srpskoj – dodao je Ristić.

On je podsjetio da je krajem prošle godine TRB započeo realizaciju projekta Iskra, odnosno sklapanje upaljača za artiljerijske granate, te da i taj pogon, koji zapošljava desetine žena, radi punom parom.

Prvi čovjek Tehničkog remonta Bratunac rekao je da nijednog radnika nisu otpustili u jeku pandemije, te da uprkos krizi planiraju da povećaju broj zaposlenih.

– U toku su konkursi za zapošljavanje mašinskih inženjera, CNC operatera, varilaca i bravara – poručio je Ristić.

Novi ugovori

Slavenko Ristić je rekao da očekuje da do početka iduće godine Tehnički remont Bratunac sklopi nove poslovne ugovore.

– Projekat sklapanja upaljača za artiljerijske granate trebalo bi da počnemo realizovati i sa Grčkom – rekao je Ristić.

(Izvor: glassrpske.com)