Blindirane zvijeri Milanovića i Plenkovića: Imaju nosače za mitraljez i senzore za suzavac

SVIJET

Blindirane zvijeri Milanovića i Plenkovića: Imaju nosače za mitraljez i senzore za suzavac

 

Kako saznaju 24sata, nakon napada na Markovu trgu povećana je bezbjednost premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića te su oni još u srijedu dobili blindirane službene automobile, prenosi atvbl.com.

Postoji pet blindiranih automobila koji su na raspolaganju za prevoz štićenih osoba, a procjenu o tome ko treba da ih koristi donosi SOA. Sve nam je potvrdio i Marko Milić, portparol Vlade.

– Skladno bezbjednosnoj procjeni, premijer je dobio blindirano vozilo – kratko je rekao Milić.

Kako neslužbeno saznaje 24sata, Milanović i Plenković su dobili zvjerke, koje su nabavljene sredinom 2018, za potrebe prevoza štićenih osoba zbog predsjedavanja Evropskom unijom. Država je tad kupila dva skupocjena Mercedesa S klase, vrijedna ukupno 12 miliona kuna. Svaki od njih vozi pet obučenih vozača koji se brinu za transport štićenih osoba ili stranih delegacija.

Vaš Shooter!

Otporne na metke, imaju nosače za mitraljez

Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za mitraljez, senzore za suzavac, sistem za hitni izlaz, hidraulični pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes je težak oko tri tone.

Oko nabavke oklopnjaka digla se velika buka u hrvatskoj javnosti, a građani su tad propitivali opravdanost kupovine ovih vozila.

(Izvor: atvbl.com)