Vasiljević: Stanje bezbjednosti za proteklih devet mjeseci na području PU Zvornik zadovoljavajuće

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Vasiljević : Stanje bezbjednosti za proteklih devet mjeseci na području PU Zvornik zadovoljavajuće

 

Na današnjoj redovnoj konferenciji za štampu predstavnika Policijske uprave Zvornik prezentovani su rezultati rada za proteklih devet mjeseci ove godine.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević je rekao da je stanje bezbjednosti za proteklih devet mjeseci zadovoljavajuće jer je smanjen broj krivičnih djela, a povećan broj rasvijetljenosti i po poznatim i po nepoznatim izvršiocima. On se osvrnuo i na početak predizborne kampanje i rekao da je formiran Štab akcije Izbori 2020, sa ciljem da sve predizborne aktivnosti i izbori prođu u miru i najboljem redu. 


Mladen Savić načelnik Sektora kriminalističke policije je rekao da je u periodu od januara do septembra mjeseca na području PU Zvornik evidentirano ukupno 460 krivičnih djela, što je 5% manje nego u istom periodu prošle godine. Među ovim krivičnim djelima, 394 krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, po 29 krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i oblasti privednog kriminaliteta i osam krivičnih djela portotiv bezbjednosti javnog saobraćaja.  

 – Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 414 izvještaja protiv 429 lica, među kojima je bio 131 povratnika u vršenju krivičnih djela i osam maloljetnika – rekao je Savić.

Vaš Shooter!

Na području Policijske uprave Zvornik u toku prvih devet mjeseci ove godine pronađeno je i evidentirano 556 ilegalnih migranata, što je za 165 migranata više u odnosu na isti period prošle godine, potvrdio je inspektor u Sektoru policije ove uprave Bojan Mirković. 

On je rekao da u prvih devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave Zvornik migranti nisu počinili nijedno krivično djelo dok je evidentirano jedno krivično djelo krijumčarenja migranata.

Inspektor Sektora policije Bojan Mirković je iznoseći podatke o javnom redu i miru , rekao da je on za prvih devet mjeseci narušen u 577 slučajeva, i tom prilikom je evidentirano 680 prekršaja, što je više za 213 prekršaja u odnosu na isti period prošle godine. Do povećanja je došlo zbog nepoštovanja odluke i mjera  Republičkog štaba za vanredne situacije usljed pandemije virusa korona.

Govoreći o bezbjednosti u saobraćaju, Mirković je rekao da je u proteklih devet mjeseci evidentirano 385 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 12 u odnosu na isti period prošle godine.

 – Od ukupno 385 saobraćajnih nezgoda, stotinu je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih su četiri sa poginulim, 17 sa teško povrijeđenim i 79 saobraćajnih nezgoda sa lakše povrijeđenim licima, dok su ostale bile  sa materijalnom štetom – rekao je Mirković.

U prvih devet mjeseci kontrolisano je 12.850 vozila i vozača i evidentirano 11.781 prekšaja, zbog čega je izdato 11.550 prekršajnih naloga i podneseno 108 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Prema njegovim riječima, iz saobraćaja su isključena 223 vozila i 850 vozača, što je manje za 33  odsto u odnosu na isti period prošle godine.

(Izvor: radioosvit.com)